Schepen Willem Wevers en een van de obussen die hij aantrof.© rr

Schepen treft op werf Moorse Plassen twee obussen uit WOII aan

Kontich -

Schepen Willem Wevers (N-VA) moest zich deze week tijdens het wekelijks werfbezoek voor de aanleg van het bufferbekken De Moorse Plassen even in de ogen wrijven. Samen met de aannemer en een medewerker van de provincie trof hij op het terrein twee obussen aan. DOVO kwam ter plaatse om de projectielen mee te nemen.

In het landbouwgebied tussen de E19, Rijkerooistraat en Moorstraat wordt momenteel de laatste hand gelegd aan het overstromingsgebied De Moorse Plassen. Wekelijks maakt schepen Wevers met de aannemer een rondgang op de werf.

Bombardement fabriek

“Op een bepaald moment zagen we, op enkele meters van elkaar, twee stukken verroest metaal uit de grond steken”, vertelt de schepen. “Bij nader inzicht bleek het om twee obussen uit de Tweede Wereldoorlog te gaan. Eentje was nog intact, de andere was deels ontploft. Het zou mogelijk een overblijfsel kunnen zijn van een bombardement van een fabriek in de Reepkenslei.”

Een van de obussen was al deels ontploft.© rr

De aanleg van het overstromingsgebied loopt intussen op zijn einde. Van zodra het weer het toelaat, worden de laatste details uitgevoerd. Het bufferbekken kan bij hevige regenval tot 50.000 kubieke meter opvangen om wateroverlast in de omgeving van de Keizershoek, Pierstraat en Expressweg tegen te gaan.

De aanleg van het bufferbekken nadert zijn voltooiing.© rr

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners