Regen en rukwinden, zaterdag opklaringen

Regen en rukwinden tot 80 kilometer per uur blijven vrijdagnamiddag het weerbeeld domineren. Het kwik piekt op 7 graden in de Hoge Ardennen en 11 graden in Vlaanderen, al wordt het in de loop van de namiddag gevoelig frisser. Dat zegt het KMI.

LSY

Tegen de avond verschijnen er opklaringen vanaf de kust. In het oosten van het land zijn dan en in het begin van de nacht winterse buien mogelijk. In de Ardennen zijn er sneeuwbuien. In de loop van de nacht wordt het droog en klaart het op de meeste plaatsen op. De minimumtemperaturen liggen rond 1 graad aan zee en -6 graden in de Hoge Venen.

Het weekend begint droog met heldere perioden. Later op zaterdag komen er meer wolkenvelden. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Ardennen en 7 graden in Vlaanderen.

Tijdens de nacht op zondag neemt de bewolking toe en kan er lichte neerslag vallen, bij minima tussen -4 en +3 graden. ‘s Ochtends is het zwaarbewolkt met nu en dan wat lichte regen en in de Hoge Venen sneeuw. In de namiddag opklaringen, met hier en daar een bui. Het wordt zachter met temperaturen tot 6 graden in de Hoge Venen en 13 graden in Vlaanderen.

Maandag wordt winderig met rukwinden tot 80 kilometer per uur. Eerst veel wolken en regen, daarna wisselvallig met opklaringen en felle buien en soms zelfs onweer. Het is zacht met maxima van 11 tot 16 graden.

Ook dinsdag en woensdag is het wisselvallig. Het wordt weer wat frisser met temperaturen tot 5 à 10 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER