© BELGA

Domenico Tedesco neemt broer op in staf, geen plaats meer voor Lieven Maesschalck

De Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft de nieuwe staf bekendgemaakt die de Rode Duivels tot en met het EK van 2024 zal begeleiden. Opvallend: Umberto Tedesco, de jongere broer van, wordt een van de assistenten van Domenico Tedesco. Verder neemt de KBVB afscheid van Lieven Maesschalck.

ybw, thst, svar

Opvallendste afwezigen in de nieuwe staf van Domenico Tedesco zijn dokter Geert Declercq en hoofdkinesist Lieven Maesschalck. De KBVB kwam met Maesschalck niet tot een akkoord over een verlenging van zijn contract, er wordt ook niet meer onderhandeld. Dat Maesschalck niet meer tot de vaste staf van de nationale ploeg behoort, sluit evenwel niet uit dat de Rode Duivels hem individueel consulteren. Met Bert Briesen blijft er wel een kine uit de Move To Cure-praktijk bij de staf van de Rode Duivels.

De staf van de nieuwe bondscoach is overigens gevoelig verkleind. “Voor het eerst sinds corona zitten we opnieuw in een ‘normaal’ seizoen met vijf keer twee wedstrijden zonder groot toernooi’, legt operationeel directeur Jelle Schelstraete uit. “Bijgevolg is een uitgebreide algemene staf niet nodig.”

Broer en performance analyst

De nieuwe assistent-coaches Andreas Hinkel en Thomas Schneider zijn beiden afkomstig uit Duitsland. Hinkel was zelf Duits international en nam deel aan Euro 2004, terwijl Schneider na zijn actieve spelerscarrière al deel uitmaakte van de technische staf bij de Mannschaft. Tedesco neemt daarnaast ook keeperstrainer Max Urwantschky en physical coach Vladimir Cepzanovic mee. Ook voor zijn jongere broer Umberto Tedesco is een rol weggelegd: hij wordt performance analyst. De samenstelling van de staf kan overigens nog wijzigen, want met enkele oude stafleden moet nog een akkoord worden gevonden over de verlenging van hun contract.

“Ik ben zeer blij met de nieuwe stafleden. Hun kennis en persoonlijkheid passen perfect binnen het geheel”, zegt bondscoach Tedesco op de website van de KBVB. “Van bij de eerste gesprekken kon je voelen dat ze bijzonder gemotiveerd zijn om met de Belgische ploeg veel te willen bereiken. We hebben een heel goeie mix in de sportieve staf waarin vooral Andreas Hinkel en Thomas Schneider hun internationale ervaring meebrengen. Andreas Hinkel is voormalig Duits international en maakte deel uit van de selectie op het EK 2004. En Thomas Schneider maakte na zijn professionele spelerscarrière gedurende verschillende jaren deel uit van de technische staf bij Duitsland.”

De volledige staf vindt u hieronder:

Hoofdcoach: Domenico Tedesco

Assistent coaches: Andreas Hinkel, Thomas Schneider, Luke Benstead (assistant coach – performance analyst)

Keeperstrainer: Max Urwantschky

Physical coaches: Vladimir Cepzanovic , Bram Gielen

Performance analysts: Umberto Tedesco, Dylan Vanhaeren

Sports scientist: Arne Jaspers

Teammanager: Piet Erauw

Teamdokter: Kristof Sas

Kinés: Bert Driesen, Sander Nuyens

Nutritioniste: Jolien Lewyllie

Masseurs: Eddy Pepels, Maikel Simons

Logistiek verantwoordelijke: Jurgen Van Der Mijnsbrugge

Koks: Bartel Dewulf, Louis Coysman, Frederic Decruyenaere (voor wedstrijden op verplaatsing)

Materiaalmannen: Hugues Trappeniers, Tom De Smet

Veiligheid: Rudi Van den Block

Pers: Stefan Van Loock

Social Media: Jonathan Vanooteghem

MEER OVER DE RODE DUIVELS