Maquette van de werfzone.© RR

Dakwerken aan Onze-Lieve-Vrouwkerk zullen 220 werkdagen duren

Bonheiden -

Op 20 maart start de aannemer met noodzakelijke dakwerken aan de Onze-Lieve-Vrouwkerk in het centrum van Bonheiden. Deze werken zullen ongeveer een jaar, oftewel 220 werkdagen, duren.

Erik Van Eycken

Om deze werken te kunnen uitvoeren, wordt er rond de kerk een werfzone ingericht (zie rode zone op het plannetje). Een groot aantal parkeerplaatsen zal worden ingenomen voor het plaatsen van een kraan, stelling, werfketen en containers.

“Parkeren kan dus nog, maar het aantal parkeerplaatsen zal beperkt zijn. Activiteiten zoals markten en kermissen kunnen nog steeds plaatsvinden, maar dan wel met een tijdelijke, aangepaste opstelling”, zegt schepen van Mobiliteit en Markten Bart Vanmarcke (Open Vld).

In overleg met de aannemer kunnen de erediensten in de kerk op een normale manier blijven plaatsvinden. Tijdens de werken zal de hoofdingang, vooraan de kerk, altijd beschikbaar blijven.

Wekelijkse markt blijft toegankelijk

Er kunnen ook nog steeds inkopen gedaan worden op de wekelijkse woensdagmarkt. De marktopstelling zal er vanaf woensdag 22 maart evenwel iets anders uitzien. Parkeren zal hier bijgevolg op woensdag niet meer mogelijk zijn tussen 12.30u en 18u.

In april gaat ook de Maand van de Markt opnieuw van start. “Bezoek onze wekelijkse markt en spaar mee voor leuke prijzen. Deelnemen doe je via een app op je smartphone of via invulkaartjes. De prijsuitreiking is voorzien op woensdag 26 april, samen met een leuk muziekoptreden”, besluit Vanmarcke. (evb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bonheiden