Jos Moortgat bij de klep van zijn brievenbus, die opnieuw kan beginnen ‘kleppen’.© Joren De Weerdt

Postprobleem opgelost: groene bus boomkweker verkeerdelijk voor Jos’ brievenbus aanzien

Broechem -

Verlossend nieuws voor Jos Moortgat (85) uit Broechemhof in Broechem: bpost heeft de oorzaak gevonden waarom hij geen post ontving. Een groene brievenbus zonder huisnummer aan de andere kant van de brug werd verkeerdelijk voor zijn brievenbus aanzien. Ook het aanpassen van de rondes vorig jaar en de ziekte van de vaste briefdrager werkten het misverstand mee in de hand.

Veerle Van Mierlo van bpost betreurt het feit dat Jos Moortgat niet gewoon naar de klantendienst heeft gebeld. Het echtpaar Moortgat beschikt echter niet over een computer en kan dus niet zomaar dat nummer googelen.

LEES OOK. Jos (85) ontvangt amper nog post: “Soms worden onze brieven bij anderen in de bus gestoken, die dan facteur moeten spelen”

Jos meende dat het motoriseren van de ronde en bijhorende gps-problemen de problemen veroorzaakten. Maar dat blijkt dus niet het geval. “Begin september 2022 heeft bpost een aantal rondes aangepast, waardoor de straat Broechemhof bij een andere ronde terechtkwam. De vaste postbode die deze ronde normaal gezien rijdt, is sinds 14 september afwezig wegens ziekte. Sindsdien werd deze ronde door verschillende vervangende postbodes verzekerd. Het huis van Jos Moortgat ligt op ongeveer 30 meter van de straatkant. Aan de rooilijn is noch een huisnummer noch een bus aanwezig.”

Volgens bpost stond even verderop tot voor kort een groene brievenbus, zonder naam of nummer. De respectievelijke vervangende postbodes gingen er abusievelijk vanuit dat deze toebehoorde aan Jos Moortgat. Intussen zocht bpost uit dat deze bus toebehoorde aan een eigenaar van serres daar. De man zegt dat hij de geadresseerde briefwisseling aan Jos Moortgat bezorgde. Hij heeft zijn groene brievenbus nu verwijderd om verdere misverstanden te voorkomen.

Alle postbodes en bpost-medewerkers die deze dienst verzekeren, hebben de opdracht gekregen extra aandacht aan de adressen in Broechemhof te schenken. Einde maart wordt er een slotcontrole uitgevoerd. De woordvoerder van bpost benadrukt dat er geen geadresseerde briefwisseling van Moortgat en diens echtgenote terug naar afzender werd gestuurd.

Volgens Jos Moortgat bevond die groene brievenbus, die een boomkweker er had geplaatst op een plaats zonder huis, zich aan de overzijde van de snelwegbrug, zeker honderd meter verder. “Bij mij zie je toch duidelijk een huis staan, ook al staat het wat achterin. Ik heb wel eens brieven gekregen van die boomkweker, maar niet vaak. Intussen doken er nog brieven van ons in een andere bus op. Mijn huisnummer hangt inderdaad aan de gevel, niet vlak tegen de baan, maar dat is al 60 jaar zo. Het belangrijkste is dat het probleem is opgelost . Ik heb al opnieuw een facteur gezien!”

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners