Anneleen Adriaensens (links) komt Marleen Gebruers bijstaan.© rr

Tweede gebedsleidster voor parochie Sint-Martinus

Olen -

De Sint-Martinusparochie Olen-centrum is in feeststemming. Na Marleen Gebruers wordt Anneleen Adriaensens de tweede vrouwelijke gebedsleidster die in de parochie actief is. Anneleen volgde eerder een opleiding als leerkracht wiskunde en katholieke godsdienst en is beroepsmatig actief in de eerste graad van kOsh.

Zij werkt er als godsdienstleerkracht, coördinator voor vakgebonden ondersteuning en verrijking en als leercoach. Zij verdiende ruimschoots haar sporen in de Sint-Martinusparochie als vormselcatechist. Een engagement dat zij gedurende 21 jaar met hart en ziel op zich nam. Vorig jaar vond ze dat ze toe was aan een nieuwe uitdaging in het parochiaal werk.

“We hebben Anneleen eerst voorgesteld om lid te worden van ons parochieteam”, weet diaken Cis Marinus. “Dat is een groep van 10 bijzonder geëngageerde mensen, van wie velen al 20 jaar op de teller hebben. Zij was dadelijk akkoord en heeft inmiddels perfect haar plaats gevonden in dat team.”

Later stelde Cis aan Anneleen voor om de opleiding tot gebedsleidster te volgen en die uitdaging heeft zij met twee handen aangegrepen. Anneleen heeft recentelijk een mandaat gekregen van bisschop Johan Bonny. “ Zondag wordt dat in de Sint-Martinuskerk gevierd tijdens de woord- en communiedienst van 10.30 uur. Anneleen is momenteel nog bezig met een tweede opleiding, als voorganger in uitvaartdiensten. (mph)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners