© Shutterstock

Litouwer krijgt 20 maanden cel voor diefstal fietsen en werkmaterialen

Retie, Laakdal -

Een 43-jarige man uit Litouwen die gelinkt werd aan de diefstallen van fietsen in Retie en van werkmaterialen in Laakdal is door de rechtbank in Turnhout veroordeeld tot een effectieve celstraf van twintig maanden.

Viktoras L. (43) liep tegen de lamp toen speurders DNA-materiaal op de plaats van de diefstallen in Retie en Laakdal kon linken aan het profiel van de Litouwse man. Hij drong in de nacht van 10 februari op 11 februari 2020 binnen in enkele garages en een berging in Retie om daar aan de haal te gaan met een elektrische damesfiets, twee koersfietsen, een helm en een bril.

In de nacht van 29 april op 30 april 2021 sloeg L. volgens de rechtbank toe in een stal in Laakdal. Daar ontvreemdde hij onder meer vijftig slijpschijven, een kettingzaag en twee kisten met metaalboren.

 De speurders slaagden erin om op 29 december 2022 de man te verhoren. Hij kwam bij de behandeling van zijn zaak niet opdagen. De veertiger is daarom bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van twintig maanden en een boete van 800 euro. (bvdl) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Retie