Een jongeman is veroordeeld voor het belagen van zijn ex-partner.© Getty Images

20-jarige man valt ex-vrouw lastig: “Hij belde haar tot zestig keer per dag”

Oud-Turnhout, Turnhout -

De rechtbank veroordeelde een 20-jarige man uit Oud-Turnhout voor het belagen van zijn ex-partner. Hij gaf toe dat hij geregeld tot zestig keer per dag belde.

Het 21-jarige slachtoffer verbrak al enkele jaren geleden de relatie met D.D. (20) uit Oud-Turnhout. Het koppel heeft samen wel een zoontje.

Op 23 december vorig jaar stapte de jonge vrouw naar de politiepost in Oud-Turnhout om klacht neer te leggen tegen haar ex. Ze woonde met hun zoontje alleen op een appartement in Turnhout, maar verbleef volgens de rechtbank uit schrik vooral bij haar ouders. Ze verklaarde aan de politie dat D. haar constant belde, berichten stuurde en aan haar deur stond.

Eind december trok hij hun zoontje uit haar armen en reed ermee weg. De vrouw bracht de hulpdiensten op de hoogte, maar D. zette het kindje veilig weer thuis af. Volgens de beklaagde was hij die dag met de jongen iets gaan drinken. “De man beweerde dat er geregeld discussies waren over het omgangsrecht en dat de vrouw nooit de telefoon opnam. Daarom bleef hij haar bellen, vaak tot zestig keer per dag”, schetste de rechtbank.

De twintiger werd eind vorig jaar aangehouden en is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van negen maanden met probatie-uitstel. Hij moet onder meer een cursus agressiebeheersing volgen.(bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oud-Turnhout