© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

IN PROVINCIALE IS HET PLEZANT. We are the champions en de Onuachu (x3) van 4e provinciale A

In provinciale is het gewoon plezant. Iets te plezant, daarom dat we nu met een dagje vertraging komen! Waar anders spelen ploegen begin maart al kampioen én maakt de topschutter drie keer zoveel doelpunten als Paul Onuachu? Awoert aan het profvoetbal – in provinciale, daar is het pas echt plezant!

Dries Van Thielen

1. We are the champions!

Dit seizoen kan Queen al heel vroeg beginnen met royalties opstrijken. Zo klonk de eerste ‘We Are The Champions’ afgelopen zondag al, toen Rita Berlaar met 0-1 ging winnen op het veld van Hombeek en zich tot kampioen van 4e provinciale D kroonde. Als eerste ploeg van het land trouwens.

Al ging dat niet zonder slag of stoot. ‘Hete Rita’ kon pas in de 90e minuut de weg naar het doel vinden. Michael Lauwers, die op het einde van dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de haak hangt, lukte de 0-1 met een halve omhaal. Straf!

LEES OOK.EERSTE KAMPIOEN IN VLAANDEREN. SK Berlaar in extase na beslissende doelpunt in absolute slot: “Ik had van geen mooier afscheid durven dromen”

2. Glenn Bouwmeester, de drievoudige Onuachu

Over straffe prestaties gesproken: even een vergelijking. Paul Onuachu is topscorer in de Jupiler Pro League met 16 treffers. Niet slecht, maar die statistieken verwateren in de amateurreeksen. De topscorer in 4e provinciale A, Glenn Bouwmeester (Kalfort Puursica), klokte afgelopen weekend af op 50 treffers. Dat is iets minder dan 2,5 doelpunt per match!

Misschien moet de ex-spits van Racing Genk eens afzakken naar de vernieuwde sportvelden in Puurs om het een en ander bij te leren?

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

3. In provinciale was het plezanter

Laten we hopen voor Witgoor Dessel dat Chris Bollaerts dat niet te snel denkt. De spiksplinternieuwe coach van Witgoor Dessel begint komend weekend aan de aartsmoeilijke opdracht om Witgoor in 3de afdeling te houden. Opvallend: de coach verdiende tot enkele weken geleden nog zijn brood bij Linda Olen – de nummer 2 in 3e provinciale A.

LEES OOK.Jan Van Hout is niet langer coach van Witgoor Dessel: “Toch hoop ik dat de club zich redt”

4. Wat als… KV Oostende – Brugge eindigde op 10-1?

Iedereen is het erover eens dat Brugge een snertprestatie aflegde tegen KV Oostende! Het kostte zelfs de kop van Scott Parker. Maar al bij al viel dat nog mee: Oelegem haalde op het veld van de Lentezon B niet minder dan 10 keer de trekker over. Kenny Van Craen legde er 4 binnen en Robbe Van Gestel en Arne Dekkers moesten het stellen met ‘maar’ een hattrick. Drie hattricks in één match? Waar hebben we dat nog gezien?

5. De match van het weekend?

Daarvoor moeten we naar 4e provinciale C voor de derby tussen Heibos en Horendonk. De inzet? Plek #1 in het klassement! Tekent iedereen zaterdagavond present?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen