© Instagram Bjorn Engels

Björn Engels timmert aan de weg terug: komt hij dit seizoen toch nog in actie voor Antwerp?

Op 5 februari 2022 hinkte Björn Engels (28) geblesseerd van het veld tegen Union. De blessure zou de centrale verdediger zo’n zes weken aan de kant houden, maar Engels belandde in een heus sukkelstraatje. In die mate zelfs dat de West-Vlaming sindsdien -13 maanden geleden- niet meer aan spelen toekwam .

dero, dige

LEES OOK. Hoe een inactiviteit van zes weken al opliep tot een jaar: de lijdensweg van Björn Engels (Antwerp)

Engels deed er de voorbije maanden alles aan, zowel op de club als extern, om te revalideren. Dat het stilaan de goede kant uitgaat met de achillespees, maakte Engels duidelijk via een filmpje op Instagram. Daarin toont de ex-speler van Club Brugge beelden van intensieve oefeningen in het krachthonk. Iets wat hij overigens een tweetal weken geleden ook deed. “Da’s een mooi teken, vooral voor Björn zelf, zo ziet hij weer perspectief. Het is een lange weg die hij aflegt. En die weg is nog niet ten einde. Hopelijk kan hij de lijn omhoog vasthouden, dan zien we de komende tijd wel wat er gaat gebeuren”, reageerde Mark van Bommel toen.

© Instagram Stories Björn Engels

© Instagram Stories Björn Engels

Heeft Antwerp er in de play-offs een extra defensief wapen bij? Dat willen ze bij Antwerp niet gezegd hebben. “Dat zou mooi zijn, maar we mogen dit niet forceren. Hij focust zich voorlopig verder op zijn individueel programma”, gaf Van Bommel onlangs aan. Het zou hoe dan ook een mooie beloning zijn voor Björn Engels, die nog tot 2026 onder contract ligt op de Bosuil.

© BELGA

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL