Gezocht: 1.000 jobstudenten die in binnen- en buitenland festivalcampings opzetten en uitbaten

Schelle -

Nog op zoek naar een studentenjob, maar wil je eens iets anders dan bureauwerk of rekken vullen in de supermarkt? Probeer dan eens mee een festivalcamping uit te baten. FestiCamp en FestiTent, twee bedrijven uit Schelle, zijn op zoek naar duizend jobstudenten die zo’n kampeergelegenheid mee willen opzetten. In binnen- én buitenland.

FestiCamp bouwt campings op festivals in België, maar ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Zweden. Met twintig jaar ervaring en meer dan 220 opgeleverde festivalcampings is het marktleider in de Benelux.

Zusterbedrijf FestiTent verhuurt kant-en-klare accommodaties op festivalcampings. Op onder meer Tomorrowland, Graspop, Rock Werchter en Pinkpop helpen de studenten die mee op te zetten.

In totaal gaat het om vijftig festivals in binnen- en buitenland. Het betreft een heel uiteenlopende reeks van functies, waaronder het meehelpen met de opbouw, het inchecken van de gasten, het verzorgen van de receptie of een taak als steward of host.

Als host verwelkom je de kampeerders.© rr

“Werk wanneer jij dat wilt”

“Voor deze studentenjobs hoef je in je agenda geen volledige maand te blokkeren”, legt woordvoerder Jim Dierckx uit. “Je werkt op basis van je beschikbaarheid en wordt dus al dan niet ingezet per festival. Zo kun je genoeg werken en toch op reis gaan wanneer jij dat wilt. Als crew member eet, leef, slaap en werk je op de camping met gratis kost en inwoon. Ga je bijvoorbeeld vijf dagen mee naar Extrema Outdoor, dan verdien je zo’n 700 euro. Dat is maar liefst 27% meer dan een kantoorjob tegen het minimumuurloon.”

De studenten staan ook in voor het onthaal.© rr

“Toegegeven, het is toch heel wat anders dan de klassieke studentenjob. Onder een stralend zonnetje sfeerbeheerder zijn op de camping van Tomorrowland of in de gietende regen honderden tenten opzetten op Parookaville in Duitsland. Het hoort er allemaal bij. Samen met je crew de mooie, maar soms ook harde momenten beleven, smeedt echte vriendschappen. Jobstudenten komen terecht in een poule van verschillende mensen en uiteenlopende persoonlijkheden.”

Samen de mooie, maar soms ook harde momenten beleven, zorgt voor een hechte band.© rr

Studenten die nog een toffe job zoeken tussen april en september kunnen zich aanmelden op www.festicrew.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners