Kinderen tussen 0 en 3 jaar kunnen met hun (groot-)ouders langskomen in de Speelbabbel.© ram

Tweewekelijkse ontmoetingsplaats Speelbabbel officieel geopend

Baarle-Hertog -

Voor het Huis van het Kind in Baarle was woensdagvoormiddag een heuglijk moment. De deuren van de Speelbabbel gingen voor de eerste keer open.

De Speelbabbel is een ontmoetingsplaats voor kinderen tussen 0 en 3 jaar en hun ouders, grootouders of oppas. Ze is gevestigd in de lokalen van Ferm kinderopvang in het schoolgebouw van De Vlinder in de Molenbaan. Een aantal kinderen en ouders trotseerden woensdag de sneeuw om met de Speelbabbel kennis te maken. Om het nieuwe initiatief te vieren, waren suikerbonen aanwezig. De kinderen mochten voor de officiële opening enkele speelblokken omver duwen.

“De Speelbabbel wil (groot-)ouders helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling van hun kind”, zegt schepen van Jeugd Sophieke Verhoeven (Forum+). “De kindjes kunnen er wennen aan een andere omgeving en leren spelen met andere kinderen. Zo zal de stap naar de kleuterschool minder groot zijn. Ze kunnen er ook nieuw speelgoed ontdekken, en dit alles in een veilige omgeving onder het toeziend oog van een professionele kinderbegeleidster. De (groot-)ouders kunnen ondertussen gezellig met elkaar babbelen en tips en ervaringen uitwisselen.”

De Speelbabbel is open in de even weken op woensdag van 9.30 tot 11u, uitgezonderd in de schoolvakanties. De volgende keer is op 22 maart. (ram)

© ram

© ram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baarle-Hertog