Nu ook naar Tenerife, Turkije en Kreta: drie topbestemmingen erbij voor Antwerp Airport

TUI fly voegt drie “absolute topbestemmingen” toe aan zijn zomeraanbod op de luchthaven van Deurne: Tenerife (Spanje), Antalya (Turkije) en Heraklion (Kreta). Deze verderaf gelegen trekpleisters zijn voor het eerst binnen Antwerps bereik dankzij de nieuwe toestellen die de luchtvaartmaatschappij sinds dit jaar inzet.

StV, novh

De komende maanden vervangt TUI fly zijn drie huidige Embraer E190’s door de nieuwere E195’s. Die hebben een grotere actieradius. Momenteel vliegt TUI fly vanuit Antwerpen maximaal 1.900 kilometer. Met de E195’s wordt dat 2.280 kilometer. Dat bracht voor het eerst populaire bestemmingen als Griekenland en Turkije in het vizier.

Nu heeft TUI fly die knoop doorgehakt: het Canarische eiland Tenerife, Antalya aan de Turkse Rivièra en Heraklion, de hoofdstad van het Griekse eiland Kreta, zijn de nieuwkomers geworden. “Het zijn de absolute topbestemmingen voor deze zomer”, zegt Piet Demeyere van TUI fly. “We merken duidelijk dat de vraag naar deze drie trekpleisters het grootst is.”

Een vliegtuig van Tui stijgt op vanuit Deurne.© JHS

Mogelijk ook in winter

Op 30 juni kunnen de eerste reizigers opstappen. Boeken kan vanaf vrijdag. Voor elke nieuwe bestemming zijn er twee vertrekkende vluchten per week. Voorlopig zitten ze alleen in het aanbod voor het zomerseizoen.

“Voor de winter is er nog niets beslist”, zegt Demeyere. “Over een heel jaar gezien is Tenerife onze populairste bestemming, dus de kans is zeer groot dat we ook in de winter van op Antwerpen naar daar vliegen. Kreta daarentegen is geen winterbestemming en ook voor Antalya is dat geen topseizoen. Maar dat schept dan weer mogelijkheden voor andere populaire winterplaatsen.” Onder meer Gran Canaria staat op de optielijst.

Met de nieuwe vluchten zit TUI fly ongeveer aan de maximumcapaciteit van zijn Antwerpse vloot. In totaal biedt de maatschappij tijdens de zomermaanden elf bestemmingen aan. Naast de bekende Spaanse toppers als Malaga en Mallorca zitten daar ook twee Marokkaanse luchthavens (Nador en Tanger) en Split in Kroatië bij.

© Ivan Put

De nieuwe vliegtuigen die TUI fly de komende maanden in dienst brengt, tellen 136 stoelen, 24 meer dan nu. De luchtvaartmaatschappij gaat er prat op dat ze tot een derde minder CO₂ per stoel produceren en de geluidsuitstoot tot 50% minder ver draagt in vergelijking met de vorige toestellen, wat voor de omgeving van de luchthaven in Deurne een verlichting moet betekenen. Omdat er een kleine vertraging zit op de levering van deze nieuwe Embraers, moet TUI fly voor drie bestemmingen – Mallorca, Ibiza en Nador – dit voorjaar uitwijken van Antwerpen naar Brussel.

De uitbreiding van het zomeraanbod past ook in het plaatje dat de Vlaamse regering voor de toekomst van de luchthaven in Deurne heeft uitgetekend. In haar visienota, met 2040 als horizon, mag de luchthaven blijven groeien, zowel in lijndiensten voor toeristen als in zakelijke vluchten. Van de 239.500 passagiers van vorig jaar zijn er 99.400 met TUI fly opgestegen, wat de luchtvaartmaatschappij met voorsprong de grootste speler op Antwerp Airport maakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER