Archiefbeeld.© RR

Bende drugsdealers op heterdaad betrapt bij metrostation Elisabeth

Antwerpen-Noord -

De Antwerpse politie heeft afgelopen weekend in de omgeving van Dam, Seefhoek en Stuivenberg extra toezicht gehouden in de strijd tegen overlast. Daarbij kon de politie een bende drugsdealers vatten. De onderzoeksrechter zal moeten beslissen of hij de drie zal aanhouden.

alya

“De drie verdachten hadden elk een specifieke rol en zijn op heterdaad betrapt toen ze hasj verkochten aan een gebruiker”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Één van de leden sprak een klant aan en nam hem mee naar de ingang van het metrostation Elisabeth. Er werd wat onderhandeld waarna de verdachte zijn kompanen opzocht. Twee van de drie gingen uiteindelijk over tot een transactie terwijl een derde verdachte de omgeving in de gaten hield. Daarna ging ieder z’n eigen weg.”

De politie hield de drie verdachten tegen, waarop één van hen op de vlucht sloeg en twee anderen uit de handen van de politie probeerden te komen. Ze werden gearresteerd en naar het cellencomplex gebracht. De verdachten hadden verschillende dosissen hasj en cannabis op zak. “De drie verblijven illegaal in het land en zijn aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken. De onderzoeksrechter zal beslissen of hij de drie zal aanhouden”, aldus Bruyns.

De koper kreeg een onmiddellijke minnelijke schikking voorgesteld, maar hij bleek geseind te staan en werd ook gearresteerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs