De carnavalstoet trekt ook langs Mortsel-dorp.© Joris Herregods

Karnamor laat carnavalstoet zaterdag weer door Mortsel trekken

Mortsel -

De laatste carnavalstoet dateert al van 2019 maar dit weekend mag het Mortselse Karnamor weer zijn driedaagse beleven. Het hoogtepunt volgt zaterdag met de internationale stoet.

Filip Spoelders

De driedaagse begint vrijdag met een seniorennamiddag in hangar 68 en de sleuteloverhandiging om 19.30u aan zaal ’t Parkske. “In 2020 stond alles, zelfs de drank voor ons bal, klaar toen een dag voor de stoet de eerste lockdown voor corona werd aangekondigd. Dit was een zeer vreemd moment”, vertelt Kevin van Asch, voorzitter van Karnamor.

© Joris Herregods

Mortsel viert trouwens vijftig jaar carnaval in de stad. Voor Karnamor in 1994 de stoet organiseerde, was het de vereniging Lobbes die voor de bruisende sfeer zorgde. “Voor deze gelegenheid mogen we vrijdag een beeld op het Stadsplein onthullen. Het wordt een werk van Greet Visterin.”

Tijdens de eerste zomer van de coronaperiode dacht Karnamor even aan een zomercarnaval en ook vorig jaar zou een organisatie onder voorwaarden mogelijk zijn geweest. “We hebben er uiteindelijk goed aan gedaan om te wachten. De kleine activiteiten die we ondertussen wel mochten houden, waren een succes.”

Dit gevoel vertaalt zich ook op de werking van de Dansmariekes. “We hebben momenteel twintig Dansmariekes. Een mooi aantal en belangrijk voor de toekomst.”

Prins Luc I (midden) en zijn gevolg.© David Veestraeten

Zaterdag om 14 uur wordt aan Neerhoevelaan het startschot gegeven voor de 28ste stoet van Karnamor. “Met een Nederlandse en een Duitse groep in de stoet mogen we opnieuw van een internationale editie spreken.”

Na de stoet volgt het carnavalsbal in hangar 68. Op zondag zijn de kinderen vanaf 14u welkom tijdens het kinderbal.

LEES MEER: Hovese fotograaf brengt Mortsels carnaval in beeld: “Ik zie carnaval als een straattheater met vele scènes die elkaar opvolgen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel