Thijs De Leeuw (links) was dit weekend aardig op dreef.© Geert De Rycke/Belga

Voetbal Provinciale Oost-Vlaanderen

IN PROVINCIALE IS HET OOK PLEZANT: Nieuwe uitdager voor Hugues Van Holderbeke, de weg ligt open voor VV Volkegem en de uit de hand gelopen tiebreak in Smetlede

Oost-Vlaanderen -

In provinciale is het ook plezant. Vraag dat maar aan Thijs De Leeuw. De spits van vierdeprovincialer Kluisbergen Sportief B trof het voorbije weekend maar liefst zeven keer raak tegen KSV Geraardsbergen B, dat met 18-0 wandelen werd gestuurd. Ook in Gent werd vlot gescoord: VSV Gent B won de derby van FC Gent City met 1-8. Met dank aan Thibaut Vanhuffel, die goed was voor een vierklapper. Jawel, het is weer tijd voor onze wekelijkse afspraak met de échte voetbalhelden van Oost-Vlaanderen.

Stefan Smet

1. Tien om te zien

In eerste provinciale veranderde er niets aan de top van de rangschikking. De top drie won stuk voor stuk hun duel en zo wordt de spanning nog wat verder opgebouwd. Dé uitslag van het weekend kwam evenwel van FC Heikant-Zele, dat rode lantaarn SKN Sint-Niklaas met 10-0 huiswaarts stuurde. Niet meteen een enorme verrassing, want begin januari eindigde het duel in Sint-Niklaas nog op 1-6. Anderzijds is het voor Heikant-Zele wel een opsteker na zes duels op rij zonder overwinning. Zo sprong het ook over KSK Grembergen weg van de voorlaatste plaats. Voor de Klaasjes kan het seizoen duidelijk niet snel genoeg voorbij zijn.

2. Denderleeuw slaat een bescheiden kloofje

In 2B wist koploper Standaard Denderleeuw tegen Sparta Wortegem een 0-1-achterstand om te buigen in een 2-1-zege. Een overwinning die wel eens heel belangrijk kan zijn in de eindafrekening. Vooral ook omdat naaste achtervolger KSV Geraardsbergen in eigen huis met 1-2 onderuit ging tegen KVV Schelde. In de stand wordt Geraardsbergen zelfs bijgebeend door ploeg KVV Laarne-Kalken, dat met 0-3 won op bezoek bij VC Nokere-Kruishoutem. Denderleeuw telt nu 53 punten, dat zijn er zes meer dan Geraardsbergen en Laarne-Kalken. Pittig detail: dit weekend staat de topper tussen Denderleeuw en Geraardsbergen op de rol.

3. Is titelstrijd in 3C beslist?

Toeslaan in het slotkwartier en zo meteen ook de drie punten op zak steken. Leider VV Volkegem toonde zich het meest koelbloedig tijdens de topper op bezoek bij runner-up VV Horebeke, dat in de 73ste minuut nog op gelijke hoogte kwam via De Smet. Lodens velde even later echter het harde verdict voor Horebeke, dat nu al acht punten minder telt dan titelfavorieten Volkegem.

4. SK Erembodegem en FC Smetlede zorgen voor spektakel

Het duel tussen Smetlede en Erembodegem eindigde zondagmiddag op 8-9. De bezoekers wisten een vroege openingsgoal van Smekens meteen uit te wissen en liepen vervolgens uit tot 1-3 en zelfs 3-7, maar Smetlede knokte zich telkens terug in de strijd. Toen Smekens er in de 90e minuut 7-9 van maakte, leek de partij beslist. De 8-9 van Coppens bleek uiteindelijk ook enkel maar goed voor de statistieken en een eervolle vermelding in deze rubriek.

5. VSV Gent aan het feest in Gentse derby

De derby tussen Gent City en VSV Gent B eindigde in een 1-8-zege voor de bezoekers. Bij VSV was Thibaut Vanhuffel met vier doelpunten de gevierde man. Ook nog in 4A eindigde de topper tussen FCG Sint-Laureins B en SKV Oostakker op 1-1. Dampoort verzuimde te profiteren van dat puntenverlies van de leider want zij verloren in eigen huis met 1-2 van FC Destelbergen B. Oostakker blijft zo aan de leiding met 54 punten, dat zijn zes stuks meer dan Dampoort en Sint-Laureins B.

De beste schutter van Oost-Vlaanderen

Thijs De Leeuw was dit weekend aardig op dreef. De spits van FC Kluisbergen Sportief B trof vrijdagavond al maar liefst zeven keer raak tegen Geraardsbergen B. Eindstand: 18-0. Meteen ligt de strijd met Hugues Van Holderbeke weer helemaal open. Jesse Brouwers prikte ook één keer raak, maar volgt nog op respectabele afstand. Bij SKL Doorslaar was Van Laecke ook weer aan het feest. De aanvaller scoorde de enige en meteen ook beslissende treffer op bezoek bij SK Kemzeke.

42: Hugues Van Holderbeke (SKV Oostakker, 4A)

41: Thijs Diederik De Leeuw (Kluisbergen Sport B, 4C)

38: Jesse Brouwers (Evergem 2020, 3A)

34: Timothy Van Laecke (SKL Doorslaar, 2C)

30: Thibaut Vanhuffel (VSV Gent B, 4A) en Jasper Paternoster (FC Bonanza, 4C)

29: Brian Vandenbossche (SV Sint-Anteliks A, 3D)

27: Renko Van Acoleyen (KFC Baasrode, 4D), Ruben Deleu (VVE Hansbeke, 3A)

26: Dieter De Mulder (Gavere-Asper, 3B)

25: Mehmet Kutlu (VKA Middelburg, 4A), Dylan Verstraeten (FC Sint-Kruis-Winkel, 3A), Gilles Dentijn (Jong Zulte A, 3B), Louis Thyssen (Sp. Sint-Gillis-Waas, 2C) en Josse Vekeman (HT Zwijnaarde, 3B)

24: Daoud Mahli (FCLC Ronse, 4C), Ismail Ben Ayad (Blauw-Wit Temse, 4E) en Gianni Peeters (Bosdam-Beveren, 4E)

23: Jonathan Ulens (SK Munkzwalm, 1), Pieter Cornelis (VC Zwijnaarde, 3B) en Quinten De Muer (FCG Sint-Laureins, 2A)

22: Thibeaux Van Nuffel (VCE Houtem B, 4D) en Stijn De Wilde (Standaard Muide, 3A)

20: Mathis De Schamphelaere (VC Zevergem Sp., 4B), Egon Pletinckx (VK Ninove B, 3D), Rune Van De Moere (FCG Sint-Laureins B, 4A), Dante Meul (Blauw-Wit Temse, 4E) en Kevin Sa Faria (Rangers Opdorp, 3E), Gregory Vermeeren (Standaard Muide, 3A)

19: Gilles De Decker (FCG Sint-Laureins B, 4A), Perparim Prekadini (SK Herdersem) en Florian De Paepe (KESA Bottelare A, 3B)

Wat u dit weekend vooral in de gaten moet houden

* Na het puntenverlies van leider FC Latem, op bezoek bij FC Sleidinge, naderde FC Destelbergen het voorbije weekend opnieuw tot op drie punten van de koploper. Komend weekend ontvangt Latem met LS Merendree opnieuw een verraderlijke tegenstander in 2A. Destelbergen gaat op bezoek bij FC Assenede. Spanning troef dus.

* Rangers Opdorp liet de laatste weken een magere één op negen optekenen. Vorig weekend verloren de Rangers nog met 2-1 in Moerbeke, dat nu drie punten meer telt in de rangschikking. Uitkijken hoe Opdorp reageert op die nieuwe ontgoocheling. Tegen Melsele moet er absoluut gewonnen worden om de titelstrijd in 3E levendig te houden.

* KFC Baasrode leed vorige zondag in 4D een pijnlijke 3-1-nederlaag op bezoek bij Nieuwerkerken. Hierdoor bedraagt de voorsprong van leider KSK Vlierzele plots vijf punten. Uitgerekend komende zondag staat dé topper tussen beide titelpretendenten op het programma. Vlierzele ontvangt Baasrode in eigen huis en kan mits winst een ernstige optie nemen op de titel. Baasrode kan de titelstrijd dan weer helemaal opengooien.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners