De Volder (rechts) kende nooit een andere club dan KFC Moerbeke en behoort tot het uitstervende ras van de clubspelers. “Ik begon op mijn vijfde te sjotten en ben dus aan mijn 25ste seizoen bezig bij Moerbeke.”© Geert De Rycke

Voetbal  3de Provinciale E KFC Moerbeke

Thijs De Volder springt met KFC Moerbeke naar leidersplaats na gewonnen topper: “Een titel bij de hoofdmacht wordt een hoogtepunt”

Moerbeke -

Geboren en getogen Moerbekenaar Thijs De Volder (30) was zondag aan het feest in de titelclash met Rangers Opdorp. Moerbeke klom langszij in het klassement en heeft met nog een match achter de hand alle titeltroeven in eigen handen.

Wim Redant

Thijs De Volder bouwde na het slotsignaal een feestje met de maats. “Moerbeke en Opdorp torenen dit seizoen boven de tegenstand uit. Het werd een topper op het scherp van de snee waarbij de zegedrang bij Moerbeke net iets groter was. Bij Moerbeke werd de ambitie om te promoveren naar tweede provinciale nooit onder stoelen of banken gestoken. In de heenmatch stond ik geblesseerd aan de kant. Het is leuk dat ik deze keer wel mocht proeven van de titelstrijd op het veld. In de heenwedstrijd verloren we met 2-0 van een sterke tegenstrever. Voor eigen volk trokken we dit keer het laken naar ons toe. Frederik Van Driessche brak de ban, maar Ilja De Smedt bracht de Rangers langszij. Kor Notteboom trok ons met de winnende treffer over de streep. We hebben de top vijf al achter de rug in de terugronde, waardoor we over uitstekende papieren beschikken.”

Moerbeke liet zich vorige week ringeloren door KSK Klinge, maar zette voor een grote publieke opkomst de puntjes op de i. “Opdorp is een sterke titelrivaal, maar wij zetten toch ook al een 33 op 33 neer. Tegen Klinge hadden we nooit mogen verliezen. Klinge toonde zich razend efficiënt terwijl wij toen met de kansen morsten. De zegehonger maakte toen het verschil uit. Daar trokken we de juiste conclusies uit naar Opdorp toe. We stootten ons geen tweede keer aan dezelfde steen. Moerbeke werd al eens kampioen in derde provinciale, maar toen speelde ik nog bij de reserven. Ik kijk uit naar een eerste titelviering als lid van de spelersgroep.”

Clubspeler

De Volder kende nooit een andere club dan KFC Moerbeke en behoort tot het uitstervende ras van de clubspelers. “Ik begon op mijn vijfde te sjotten en ben dus aan mijn 25ste seizoen bezig bij Moerbeke. Ik voelde nooit de drang om te vertrekken en had het steeds naar mijn zin onder de eigen kerktoren. We speelden lang in tweede provinciale, maar degradeerden.”

De werknemer van het Willebroekse Toyota Heftrucks onderging dit seizoen een metamorfose. “Ik werd van de defensie overgeheveld naar de vuurlinie, maar scoorde helaas nog niet. Nu telt vooral de titel. In de jeugd vierden we drie titels. Ik maakte dus deel uit van een sterke lichting. Een titel met de hoofdmacht van Moerbeke wordt een hoogtepunt.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners