© vtiz

Kom eens 3D-printen op donderdagavond in FabLab van VTI Zandhoven

Zandhoven -

Sinds 2016 beschikt het VTI Zandhoven over zijn eigen FabLab. Door verbouwingswerken was het FabLab een tijdje gesloten. Maar sinds januari is het opnieuw open en kan je opnieuw in de digitale werkplaats aan de slag met 3D-printers en meer.

Het FabLab wordt gebruikt door de leerlingen Industriële Wetenschappen, maar buiten de schooluren kunnen makers van alle leeftijden er aan de slag met 3D-printers, lasersnijders, CNC-machines of microcontrollers. En dat om eigen ideeën vorm te geven in een prototype of afgewerkt product.

Buiten de schooluren stelt VTI Zandhoven de digitale werkplaats open voor bezoekers, tweewekelijks op donderdagavond. Door verbouwingswerken was het FabLab een tijdje gesloten. Het kreeg een grotere locatie en er werd geïnvesteerd in nieuwe machines.

Het FabLab focust voornamelijk op jongeren en kinderen vanaf elf jaar die samen met hun ouders aan de slag willen gaan. Maar ook andere bezoekers zijn welkom.

In het FabLab worden geen workshops gegeven. Iedereen werkt er zelfstandig aan een eigen project. Je kan wel rekenen op coaches die helpen met het gebruik van de verschillende machines.

Meer informatie over de werking van het FabLab op www.fablabzandhoven.be. kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners