Café Wattan werd even een naaiatelier.© RR

In Boechout gefabriceerde zakjes worden voor goed doel op Terschelling gevuld met dennenappels

Boechout -

Leden en sympathisanten van De Bende van Terschelling verzamelden in café Wattan van Boechout om zakjes te naaien voor het project Daans Dennenappels. Hiermee helpen ze een jongen met een beperking op het Nederlandse eiland waar ze volgende maand met vakantie gaan.

Filip Spoelders

De Boechoutse serviceclub Eindelijk Onze Dag gaat sinds twintig jaar tijdens de paasvakantie met enkele gasten met een beperking op vakantie naar het Waddeneiland. Ze noemen zich ondertussen De Bende van Terschelling.

De jaarlijkse bezoeken aan Terschelling zorgen voor een nauwe band met de lokale bevolking waardoor de gasten en de begeleiders zich zijn gaan inzetten voor een plaatselijk goed doel.

Zeventig zakjes werden genaaid en versierd.© RR

“Daans Dennenappels is een initiatief van Daan Terpstra. Hij is een jongen met een beperking die op Terschelling woont. Hij is zot van dennenappels rapen. Na een tijdje kreeg hij hulp om de dennenappels in mooie zakjes te steken zodat hij ze kan verkopen. Ondertussen maken wij mee van deze zakjes. Het is een mooie samenwerking geworden”, vertelt Dirk Van Nuffel van Eindelijk Onze Dag.

Op zaterdag 1 april vertrekken elf gasten met een beperking samen met twee koks en vijf begeleiders voor een twintigste keer naar Terschelling voor hun verlof. “We kunnen zelfgemaakte zeventig zakjes meenemen voor Daan. Die zullen we enkele dagen later gaan schenken waarbij we meteen op een pannenkoekennamiddag zijn uitgenodigd.”

Daan begon met het verkopen van deze gevulde zakjes om een stemcomputer te kunnen aankopen. Hij kan namelijk niet praten.

De reis van De bende van Terschelling is te volgen op de Facebookpagina.

LEES MEER: Al twintig jaar naar Terschelling met mensen met een beperking: “We laten ze zoveel mogelijk zelf doen”

© RR

© RR

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout