Door wegenwerken in het Begijnhof wordt het eenrichtingsverkeer in de Wezenstraat tijdens de jaarmarkt tijdelijk opgeheven.© EMA

Arendonk draait de klok eenmalig terug: eenrichtingsverkeer opgeheven in Wezenstraat

ARENDONK -

In de Wezenstraat in Arendonk wordt de klok maandag voor één dag teruggedraaid: op de dag van de jaarmarkt mag je er weer als vanouds in twee richtingen passeren met de auto.

Eddy Meulemans

De Vrijheid, de centrale winkelstraat in het dorpscentrum van Arendonk, wordt maandag vanaf 6u ’s morgens volledig afgesloten voor het verkeer. Er geldt ook een algemeen parkeerverbod. De hele straat wordt dan vrijgehouden voor de jaarmarkt, met kraampjes en terrassen van marktkramers, lokale handelaars en horecauitbaters.

Normaal staan de kraampjes ook opgesteld in het Begijnhof, maar daar zijn sinds begin dit jaar grote wegenis- en rioleringswerken aan de gang. Omdat daardoor zowel de doorgang naar de Vrijheid als het Begijnhof versperd is, wordt maandag het eenrichtingsverkeer in de Wezenstraat tijdelijk opgeheven. Zo blijven warenhuis Delhaize en bakkerij Van Ostaede ook tijdens de jaarmarkt bereikbaar met de auto.

Hoffelijkheid

Door de beperkte breedte van de rijbaan wordt een tijdelijk parkeerverbod ingesteld in de Wezenstraat. Aan de automobilisten vraagt de gemeente om “hoffelijkheid op te brengen” als je elkaar kruist in de smalle straat. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners