© 2

Woensdag (smeltende) sneeuw in groot deel van het land

Het blijft dinsdagnamiddag vaak bewolkt met perioden van regen of lokaal wat smeltende sneeuw in Vlaanderen, waarbij de meeste neerslag bestemd is voor het centrum van het land. De maxima schommelen rond 1 of 2 graden in de Ardennen en in de Kempen, rond 4 graden in het centrum en aan zee. Dat zegt het KMI dinsdagmiddag.

blg

Op het einde van de nacht van dinsdag op woensdag bereikt een nieuwe actieve sneeuwzone ons land vanaf de Franse grens en die breidt zich snel uit over het hele land, waardoor ook over het noorden wat sneeuw niet is uitgesloten.

Een groot deel van het land krijgt woensdagvoormiddag een lading sneeuw of smeltende sneeuw te verwerken. In de loop van de dag wordt het zachter over het zuiden, waardoor de (smeltende) sneeuw daar overgaat in regen. In de noordelijke landshelft wordt het dan droger met mogelijk enkele opklaringen. Tegen de avond bereikt een nieuwe neerslagzone ons land vanaf het zuidwesten. De maxima liggen rond 1 of 2 graden in het centrum.

Donderdagochtend is het nog delicaat met winterse neerslag, maar stilaan wordt het rustiger en vrijwel droog met misschien nog enkele laatste sneeuwvlokjes over het oosten. In Vlaanderen verwacht het KMI vorming van ijsplekken, daar waar er zich tijdelijk opklaringen ontwikkelden. In de loop van de dag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met wat regen of buien vanaf het zuidwesten. Deze nieuwe impuls van neerslag gaat gepaard met een aanvoer van almaar zachtere lucht.

Vrijdag is het zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 8 en 12 graden. Zaterdag is het vrij bewolkt met plaatselijk kans op (winterse) buien. De maxima schommelen tussen 2 en 6 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER