© BELGA

Beveren mist Joachim Van Damme tegen Beerschot, Daan Vekemans (Lierse) twee speeldagen geschorst

In de topper tussen Beveren en RWDM kreeg middenvelder Joachim Van Damme rood na een te late ingreep. Hij mist hierdoor de wedstrijd tegen Beerschot. Een dag later maakte Lierse-speler Daan Vekemans hetzelfde mee. Vekemans ging op slag van rust driest in op Jan Van den Bergh (Beerschot) en werd prompt uitgesloten door Bram Van Driessche.

dero, kugu, whb

Joachim Van Damme kreeg een schorsingsvoorstel van twee speeldagen, waarvan één effectief. Van Damme werd in de slotfase van de topper tegen RWDM uitgesloten, amper enkele minuten nadat hij was ingevallen. Beveren liet maandag weten niet akkoord te gaan met dit voorstel. De Geschillencommissie boog zich over het dossier, maar het verdict blijft hetzelfde. Beveren staat vrijdag voor de belangrijke wedstrijd op het veld van Beerschot en moet het dus zonder de ervaren middenvelder doen.

Vekemans twee matchen aan de kant

Het Bondsparket toonde zich niet mild voor Vekemans. Er werd een schorsing van vier speeldagen voorgesteld, waarvan twee wedstrijden effectief. Lierse ging akkoord met deze minnelijke schikking, waardoor de aanvaller in de duels tegen RSCA Futures en SK Beveren geschorst zal moeten toekijken.

© BELGA

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL