Sylvia Huang en Boris Kusnezow komen donderdag naar Hove.© RR

Kerkconcert van vzw Laurentius steunt vluchtelingen uit Oekraïne en slachtoffers van Turkije en Syrië

Hove -

De vzw Laurentius haalt donderdag Sylvia Huang en Boris Kusnezow naar Hove voor zijn jaarlijks Kerkconcert. Een deel van de opbrengst gaat naar goede doelen.

Filip Spoelders

Deze kerkconcerten bestaan sinds 1969. Na een onderbreking van enkele jaren haalde de vzw Laurentius ze in 2010 weer van onder het stof onderuit. Het deed dit om bij te dragen aan de laatste restauratiewerken aan de Sint-Laurentiuskerk.

“Het is eveneens een doelstelling van de vzw om onze kerk meer open te stellen, niet alleen voor de gelovige gemeenschap, maar ook voor een breder publiek. Dit doen we door culturele activiteiten te organiseren die bij de geest van het kerkgebouw passen”, zegt Steven Lauwers, voorzitter van de vzw.

Met de opbrengst van de activiteiten wil de vereniging bijdragen aan projecten om de kerk te verfraaien en om de infrastructuur te verbeteren. “Gezien de omstandigheden werd de volledige opbrengst van het vorige concert geschonken aan een aantal hulporganisaties in Oekraïne. Ook dit jaar zullen we het grootste deel van de opbrengst schenken aan vluchtelingenorganisaties in Oekraïne en aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.”

Voor het Kerkconcert van donderdag stelt vzw Laurentius twee grote namen uit de klassieke muziek voor. De Belgische Sylvia Huang was finaliste van de Koningin Elisabethwedstrijd 2019 voor viool. Ze wordt aan de piano begeleid door Boris Kusnezow. Hij trad onder andere op in wereldberoemde concertzalen als Carnegie Hall in New York en de Berliner Philharmonie in Berlijn. Donderdag is hij vanaf 20 uur te gast in de Sint-Laurentiuskerk van Hove. De inkom kost 18 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove