De Appel & Ei-vrijwilligers die allemaal hun steentje bijdroegen om ook van deze benefiet een succes te maken.© JAA

Warm benefietconcert voor en door Appel & Ei brengt meer dan 2.400 euro op

Schoten -

Het benefietconcert voor de noodlijdende sociale kruidenier Appel & Ei in zaal Sint-Filippus bracht minstens 2.400 euro op. “Daar moeten we de opbrengst van de drank- en hapjesverkoop nog bijtellen”, aldus een opgetogen medeorganisator Christ’l Lauryssens.

Op 7 december 2014 opende Appel & Ei de deuren in de voormalige pastorij van de Sint-Jozef-parochie in Bloemendaal. Het opzet: voor een heel specifiek publiek – Schotenaren die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen – gezond voedsel en huishoudspullen aanbieden tegen lagere prijzen dan die van de gewone supermarkt. Voor verse groenten en fruit gaan de prijskortingen tot -30%. Tientallen vrijwilligers spelen graag voor winkeljuffrouw en begeleiden de klanten, die een verplichte doorverwijzing van het OCMW moeten voorleggen.

Spinning Blue, met onder meer Hans Verrijcken (piano), echtgenoot van medeorganisator Christ’l Lauryssens, tijdens het optreden voor Appel & Ei in zaal sint-Filippus.© JAA

Klantenbestand boomt

“De armoede neemt ook in Schoten toe. Dat merken wij aan ons klantenbestand. Daar zitten nu al meer dan tweehonderd gezinnen in”, aldus Christ’l Lauryssens, die zich ontfermt over de huiswerkbegeleiding. Want Appel & Ei heeft altijd meer willen zijn dan zomaar een winkel en mikt op totaalzorg.

De drempel tot de sociale kruidenier is dus laag genoeg, maar keerzijde van de medaille is dat Appel & Ei ondanks de inzet van vrijwilligers zelf nog maar moeilijk rondkomt om alle klanten te kunnen helpen. Daarom zijn voorzitter Vera Smets en ambassadeur Elma Dalhuijsen – Tante Kaat – onlangs gestart met een nieuwe fundraisingcampagne bij sponsors en bedrijven.

Twee optredens

Onder meer CD&V met Erik Maes had een hele tafel gereserveerd.© JAA

“Wij hebben daarop ingespeeld door zelf ook een cultuuravond te organiseren in zaal Filippus”, aldus Christ’l. “Het optreden van de Spinning Blue, de jazz- en bluesband waarin onder meer mijn echtgenoot Hans Verrijcken speelt, en het vinnige improvisatietheater van de Improvista Social Club zorgden voor een toeloop van wel 130 mensen. Het werd ook een hele warme avond, die in goede banen geleid door wel twintig Appel & Ei-vrijwilligers.”

Organisatoren Hans Verrijcken, Els Oversteyns en Christ’l Lauryssens waren best trots dat ze aan het eind van de avond een cheque van 2400 euro konden overhandigen aan het A&E-bestuur. Maar zoals gezegd zal dat bedrag nog aangroeien dankzij de opbrengst uit drankverkoop. (jaa)

Sociale kruidenier Appel & Ei, Paalstraat 287, Schoten. Open maandag (10-13u) en woensdag (13-16u) www.appelenei.net

Improvisatietheater van Improvista Social Club© JAA

Voorzitter Vera Smets en Elma Dalhuijsen leidden de avond in.© JAA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners