Vorige maand hielden de kinderen van het vierde leerjaar nog een Fiesta Latina.© RR

Mortsel scoort als Fair Trade Gemeente

Mortsel, Boechout -

De Stad Mortsel heeft een A-label behaald als Fair Trade Gemeente. Ze wil zich nu inzetten voor de nieuwe LEF-principes die daarbij horen: lokaal, ecologisch en fair.

Filip Spoelders

In de tweejaarlijkse Fair-O-Meter, de barometer die nagaat hoe gemeenten zich inzetten voor een faire wereld, scoort Mortsel het A-label. Het behaalt deze hoge uitslag samen met 45 procent van de 193 Fair Trade Gemeentes.

“We vinden het belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Eerlijke handel is opgenomen in onze beleidsplannen. Het is fijn om te zien hoe Mortsel een rijk landschap aan handelaars heeft die vanuit eigen overtuiging kiezen voor lokale producten en eerlijke handel”, reageert burgemeester Erik Broeckx (N-VA).

De werknemers van lokaal bestuur Mortsel drinken iedere dag fair trade koffie of thee. Die wordt ook op feesten en recepties aangeboden. In de stad zijn meer dan 25 handels- en horecazaken waar eerlijke producten te koop zijn. De Mortselse scholen doen ook mee en sensibiliseren hun leerlingen over eerlijke handel. Samen met het lokaal bestuur wordt jaarlijks een Fiesta Latina of een Fête Afrique georganiseerd. Tijdens deze activiteiten worden de leerlingen meegenomen in het dagelijks leven van Latijns-Amerika of in dat van West-Afrika.

Mortsel sluit zich dan ook aan bij de vernieuwde Faire Gemeenten-campagne waar wordt ingezet op de zogenaamde LEF-principes: lokaal, ecologisch en fair denken en doen. Bij dezelfde Fair-O-Meter kreeg de gemeente Boechout een B-label waardoor ze nog minstens een jaar langer de titel van Fair Trade Gemeente mag dragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mortsel