De brug van de Vaartstraat raakte in 2012 zwaar beschadigd. Sindsdien is het er beurtelings passeren.© kma

Einde miserie in zicht: vervanging brug Vaartstraat start als alles goed gaat dit najaar

Ranst -

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal dit voorjaar de omgevingsvergunning aanvragen voor de bouw van een nieuwe brug over de E313 in de Vaartstraat in Ranst.

In 2012 raakte de brug in de Vaartstraat in Ranst zwaar beschadigd, toen er een vrachtwagen tegen reed. Sindsdien mag er slechts beurtelings verkeer passeren, wat met verkeerslichten wordt geregeld. Her verkeer tussen Oelegem en Ranst wordt hierdoor danig gestremd. Bovendien verhinderen de pijlers naast de E313 een veiligheidsstrook.

In Ranst deed het gerucht de ronde dat de brug deze zomer eindelijk vernieuwd zal worden. Maar het zal eerder dit najaar worden. “We houden vast aan de huidige planning die online staat op onze website”, zegt Stefanie Nagels, woordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Nog even geduld, het einde van de brugmiserie is in zicht.© kma

De nieuwe brug biedt ruimte voor gemotoriseerd dubbelrichtingsverkeer en een tweerichtingsfietspad, afgescheiden van de rijbaan. Daarnaast komt ook een drie meter breed ecoduct langs het fietspad, afgescheiden met een scherm. Zo kunnen dieren de brug kruisen in alle rust en veiligheid. Er wordt gedacht aan vossen, dassen, egels, marters, reeën maar ook kikkers en insecten.

Aanvankelijk was de vernieuwing ingepland in 2018. Maar er is vertraging. De omgevingsvergunning wordt deze lente aangevraagd, daarna starten in de zomer de voorbereidende werken. De bouw van de brug zal ten vroegste dit najaar beginnen.

Er komt een fietspad langs beide zijden en een breed ecoduct.© Agentschap Wegen en Verkeer

© Agentschap Wegen en Verkeer

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners