De grote witte villa in de Pertendonckstraat ligt al bijna plat.© kma

Grote witte villa afgebroken om plannen nieuwe AD Delhaize te realiseren

Broechem -

De Pertendonckstraat verandert van uitzicht. Om de in- en uitrit van de nieuwe AD Delhaize in Broechem te realiseren, wordt de witte familievilla van de supermarktzaakvoerders momenteel gesloopt.

De familie Van Dijck van AD Delhaize Broechem vroeg vorig jaar een vergunning aan voor de bouw van een nieuw supermarktgebouw. De ontsluiting voor het gemotoriseerd verkeer komt dan volledig via de Pertendonckstraat en niet meer via de smalle Kapelstraat. De grote witte familievilla in de Pertendonckstraat 20 moet wijken om de nieuwe eigentijdse AD Delhaize te realiseren.

Het gaat vooruit.© kma

De nieuwe verduurzaamde Delhaize met een groter aanbod van verse groenten en fruit zou wel nog een voet- en fietspad krijgen via de Kapelstraat. De huidige supermarkt AD Delhaize is ontstaan in de jaren zeventig als Unic.

De nieuwe ruimere supermarkt zou een oppervlakte van bijna 1.900 vierkante meter krijgen, met een bovenliggend appartement voor de uitbater.

In een latere fase komt er volgens het masterplan achteraan een verkaveling. De waardevolle bomen in de tuin blijven staan. (kma)

© kma

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners