© Jan Van der Perre

Woning met luchtdrukgeweer beschoten: “Niemand gewond, verdachten gearresteerd voor poging tot moord”

Rijmenam -

Eind vorige week is een woning op de Weynesbaan in Rijmenam (Bonheiden) vanuit een auto beschoten. Er werd een projectiel uit een luchtdrukgeweer afgevuurd en dat belandde in een raam en bleef in de dubbele beglazing steken. Enkele uren later kon de politie de verdachten aantreffen.

Theo Derkinderen

Donderdagavond, kort voor 21.30u, reed een auto traag langs een woning op de Weynesbaan. Vanuit het voertuig werd een schot afgevuurd. “Het bleek om een luchtdrukgeweer te zijn waarmee werd geschoten. Het schot was gericht op het raam dat uitgeeft op de leefruimte”, zegt Lies Verreet van de politiezone Bodukap. “In het raam was de inslag duidelijk zichtbaar en het afgevuurde projectiel was blijven steken tussen de dubbele beglazing van het raam. Niemand is dus gewond geraakt.”

Volgens de politie kaderen de feiten in een geschil dat in de persoonlijke sfeer moet worden gezocht. De bewoonster van het huis herkende de wagen van waaruit was geschoten en alarmeerde de politie. Politiezone Bodukap lichtte politiezone Rivierenland in over de feiten zodat ze mee konden uitkijken naar de wagen in kwestie omdat die mogelijk naar Mechelen onderweg was. Uiteindelijk kon de auto in kwestie in de buurt van de Hombeeksesteenweg in Mechelen aan de kant worden gezet.

Vier personen

“In het voertuig zaten vier mannen tussen de 19 en 27 jaar oud en afkomstig van Mechelen. De vier waren bij de politie al gekend voor allerhande feiten zoals geweld, diefstallen en drugs”, gaat Verreet verder. “De vier werden gearresteerd wegens poging tot moord. De lokale recherche van de politiezone Bodukap voerde het verdere onderzoek en daaruit bleek dat slechts twee van de vier opgepakte verdachten bij het schietincident betrokken waren.”

De twee werden voor de onderzoeksrechter in Mechelen geleid. Die besliste om hen onder voorwaarden weer vrij te laten. Het onderzoek wordt de komende dagen verdergezet. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen