© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Verdachte van roofmoord bestraft voor toetakelen van cipier en celgenoot in gevangenis

Turnhout -

De rechtbank in Turnhout veroordeelt een 23-jarige man uit Bonheiden voor het verwonden van een cipier en een celgenoot in de gevangenis in Turnhout. De getroffen cipier was veertien dagen arbeidsongeschikt.

Edson T. (23), een man van Angolese afkomst, zit ondertussen al bijna drie jaar in de gevangenis als verdachte voor de roofmoord op de Bonheidense weduwe Christine Verbeiren. In april 2020 was T. met een smoesje binnengedrongen in de woning van de vrouw. Hij bedreigde haar met een mes en eiste haar geld. De dader ging zeer gewelddadig tekeer: het slachtoffer moest een dertigtal messteken incasseren en werd beroofd.

De jongeman ging tijdens zijn verblijf in de gevangenis in Turnhout twee keer door het lint. Op 13 september 2021 bezorgde hij een 23-jarige penitentiair beambte enkele klappen. T. haalde uit naar de cipier nadat hij een opmerking kreeg over het roken van een sigaret en het niet dragen van een mondmasker. Het slachtoffer liep een kneuzing aan zijn rechterkaak op en was twee weken arbeidsongeschikt. Op 25 september 2021 troffen cipiers uit de gevangenis een 37-jarige celgenoot van T. hevig bloedend aan in zijn cel. Volgens de twintiger had het slachtoffer eerst een kopstoot uitgedeeld, maar dat was volgens de rechter niet aangetoond.

De rechtbank in Turnhout heeft Edson T. bij verstek veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van een jaar en een boete van 400 euro. (bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Turnhout