Vazen van Frederik Delbart voor XLBOOM.© XLBOOM

Grafische juwelen, kleurrijke vazen en maatpakken voor de bruidegom: dit zijn de shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen. Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Grafisch hoogstandje

Een ring van Studio Collect en Stephanie Specht, 270 euro.© RR

De vier vriendinnen achter het Antwerpse Studio Collect vonden in de grafisch ontwerpster Stephanie Specht een partner in crime voor hun volgende capsulecollectie. Samen lanceerden ze op 8 maart hun Pareto Vowels, juwelen die gebaseerd zijn op de wondere wereld van letters en lettertypes. Ze vertrokken vanuit het lettertype ABC Pareto dat doet denken aan de Bauhaus-vormentaal, een esthetiek waar de ontwerpsters vaak naar teruggrijpen. De collectie bestaat uit acht soorten juwelen, telkens gemaakt in een beperkte oplage van tien stuks.

De reeks is verkrijgbaar bij Studio Collect, Steenhouwersvest 13, 2000 Antwerpen en online via www.studiocollect.com. Prijzen tussen 105 en 270 euro.

Lente in een vaas

Speelse vazen van Frederik Delbart, vanaf 60 euro.© XLBoom

Voor zijn SPINN-vazen werkte de Antwerpse designer Frederik Delbart andermaal samen met het designbedrijf XLBoom. Eerder ontwierp hij voor hen al een wijnrek en trolley. “Mijn inspiratie voor de SPINN-vaas kwam uit de continu draaiende beweging van glasblazers en een ander draaiend object: de tol”, vertelt hij. In deze vazen kan je zowel volumineuze boeketten als enkele bloemen kwijt. Ze zijn beschikbaar in zeven verschillende kleuren en drie afmetingen: small, medium en large. Binnenkort mag je van deze ontwerper ook nog ijsemmers, keramieken vazen en plantenstaanders verwachten, eveneens allemaal in opdracht van XLBoom.

De SPINN-vazen zijn te koop via www.xlboom.beInformatie over de designer: www.frederikdelbart.be

Maatpakken voor de bruidegom

Een maatpak van Michael & Giso.© Jeroen Noordzij Photography

Op de benedenverdieping van de bekende Antwerpse bruidswinkel Le Chapeau kunnen nu ook bruidegommen in spe terecht voor een maatpak. Het Nederlandse merk Michael & Giso opende er zijn eerste Belgische boetiek. Het team achter dit herenmodemerk doet een beroep op de betere stoffenhuizen en ateliers, zoals Loro Piana, Dormeuil, Drago, Caccioppoli en Scabal. Hun inspiratie halen ze uit modeshows, modebeurzen zoals Pitti Uomo en de ondernemerswereld. In de Antwerpse boetiek kan je op een persoonlijke manier, met een hapje en drankje erbij, het ideale pak laten samenstellen.

Le Chapeau X Michael & Giso, Frankrijklei 72 , 2000 Antwerpen, www.michael-giso.com