Jens De Paepe besliste de wedstrijd met een ‘frommelgoal’: “Mijn mooiste goal voor Racing was het niet.”© GOYVAERTS

‘Ploeg van ’t stad’ RC Mechelen zet eeuwige rivaal KV Mechelen opzij: “Het niet cadeau gekregen”

RC Mechelen moest heel diep gaan om KV Mechelen B opzij te zetten. En al zeker na de rode kaart van Sabri Hmouda kort voor de rust. Jens De Paepe besliste kort voor tijd de wedstrijd. “Ik ben blij met de overwinning, maar erg teleurgesteld omwille van de rode kaart”, zat Sabri Hmouda achteraf verveeld dat hij zijn teammaats nog voor de rust aan hun lot moest overlaten.

Geert Fierens

“Ik ben langs de ene kant heel blij met de felbevochten zege”, doet Sabri Hmouda zijn verhaal van de wedstrijd. “Maar als je na veertig minuten het veld moet verlaten met een rode kaart, dan wil je niet weten wat er door je hoofd spookt. Ik had het ook niet verwacht om een kaart te krijgen. We gingen met twee naar de bal en de speler van KV was te laat en ik raakte hem. De scheidsrechter was onverbiddelijk omdat ik al geel had gekregen. Het was heel zuur om je ploeg achter te laten en al zeker in een derby. Toch de match van het jaar en op alle vlakken belangrijk want we kunnen de punten nog goed gebruiken.

RC Mechelen begon snedig aan de wedstrijd tegen grote rivaal KV. Dat vond Hmouda ook. “Ik zag opnieuw het Racing van in het begin van de competitie. De laatste twee wedstrijden zag ik dat al en die lijn trok zich door. De hele ploeg heeft er hard voor gevochten om tot dit resultaat te behalen. We hebben het niet cadeau gekregen en eind goed al goed. Gelukkig maar of anders was mijn hele week om zeep geweest. Ik ben blij met de overwinning, maar erg teleurgesteld omwille van de rode kaart.”

De Paepe beslist de wedstrijd

Kurt Weuts had al vroeg in de match de score geopend vanop de strafschopstip, KV maakte snel gelijk via een kopbal van Lefrancq. De match leek op 1-1 te zullen eindigen maar daar besliste verdediger Jens De Paepe anders over. “Hoe een goal gemaakt wordt is eigenlijk van geen tel”, weet De Paepe. “Een mooi doelpunt was het zeker niet. Het was echt een ‘frommelgoal’. Er was een inworp en de bal kwam voor mijn voeten terecht. Ik trapte dan maar zo hard als ik kon en hij ging tegen de netten. Mijn mooiste goal voor Racing was het niet, de meest gedenkwaardige wel. Scoren in een Mechelse derby, ik kan vanaf nu zeggen dat ik het gedaan heb. (lacht) We hebben een heel energieke match gespeeld. Bijna één helft met elf spelers en een volledige tweede helft met tien. We hebben nooit opgegeven, en we hebben er een volledige match alles aan gedaan om net als in de heenronde ook deze derby te winnen. De ontlading na de match was dan ook enorm, we wonnen niet alleen van KV maar het was ook onze eerste thuisoverwinning van dit kalenderjaar. We hebben dus wat te vieren. Ik vind dat we de verdiende winnaar zijn maar we hebben er hard voor moeten werken.”

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Coach Greg Vanderidt is tevreden na derbyzege: “Hadden de punten nodig”

RC Mechelen won met het kleinste verschil de derby. De thuisploeg speelde vijftig minuten met tien na een rode kaart voor Sabri Hmouda. Diep in de tweede helft hield groen-wit de punten thuis.

“Ik ben een hele gelukkige trainer”, sprak Greg Vanderidt. “Deze drie punten hadden we heel hard nodig, gezien de resultaten van de andere ploegen. We hebben nu weer een beetje meer ademruimte, maar ik steek niet weg dat er vooraf druk was. Druk voor een derby is er altijd, maar we kunnen de punten nog heel goed gebruiken en dan ben ik heel erg tevreden dat we de zege gepakt hadden. Want ik had me al verzoend met een gelijkspel.” De coach was ook in zijn nopjes over de scherpte van zijn ploeg. “De over-mijn-lijk-mentaliteit was weer aanwezig. Vanaf de eerste minuut zag ik mijn spelers vechten voor elke bal. We zijn fysiek nog door geen enkele ploeg weggespeeld.” Vijf minuten voor de rust viel RC Mechelen met tien na een tweede gele kaart voor Hmouda. “Het was een drieste tackle maar de intentie was toch van de bal te spelen. Ik vond dat de ref de match meer had moeten aanvoelen, we hebben toch vrij veel kaarten gekregen.

We zijn ons in de tweede helft anders gaan opstellen. Met twee lijnen van vier en we zijn iets lager gaan spelen. Dat lijkt me logisch, de hoge druk die we in de eerste helft ontwikkelden werd ingeruild voor een meer behouden aanpak. Ik wist dat we onze momenten nog wel zouden krijgen. Weet je dat het van 1934-1935 geleden is dat Racing nog eens twee derby’s in één seizoen heeft gewonnen. Dan kan dit tellen, hé. (lacht)

© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

KV Mechelen B kan stadsrivaal RC Mechelen geen peer stoven: “Frustrerend om zo te verliezen”

KV Mechelen B verkocht zijn huid bijzonder duur op RC Mechelen. Een punt leek in de maak, maar dat werd de technisch vaardige spelers van Malinwa in extremis niet gegund.

“Dit is een zure nederlaag”, weet coach Jelle Coen. “Als ik een compilatie zou maken van de punten die we dit seizoen al in het laatste kwartier hebben verspeeld dan moet je toch wel even je tijd nemen om dat allemaal gezien te hebben. Mijn ploeg heeft er een goeie match van gemaakt, we hadden deze partij ook kunnen winnen. Het verschil zat hem in maturiteit, in kracht, in kopkracht. Racing hanteerde veel de lange bal, mijn ploeg is het niet gewend zo te spelen. Mijn jongens zijn opgeleid om op te bouwen van achteraan. Soms zijn dingen niet te coachen. Dat zag ik vandaag opnieuw. Ik zie soms zaken die je tactisch niet kan bijsturen. Dat is het leerproces waar deze jonge groep door moet.”

Coen baalde van het nipte verlies. “Ook al spelen we met de beloften in deze competitie. Het spreekt voor zich dat we zo hoog mogelijk willen eindigen. Twee weken geleden stonden we heel dicht bij de vijfde plaats, na twee nederlagen zijn we weer weggezakt. Ook vorige week tegen Lille United kregen we in de laatste minuten de doelpunten tegen, nu helaas dus weer.” KV speelde op RC Mechelen zonder supporters, hoe erg was dit voor de trainer? “Ik denk niet dat mijn spelers er zwaar onder gebukt gingen, en op zich kan ik het allemaal wel begrijpen. Als de A-ploeg op dezelfde namiddag op Antwerp speelt en men daarvoor kiest dan heb ik daar allerminst een probleem mee. Er was ook de buscombi voor deze erg korte verplaatsing. Het was leuker geweest met supporters, maar door omstandigheden ging dat dus niet.”

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS