Jarno Cremers (rechts) probeert Wannes Ooms de bal af te snoepen. Zandhoven verloor de topper in Bevel met 2-1.© Robin Fasseur

Onherkenbaar Zandhoven verliest topper tegen Bevel: “We waren voor de rust niet op de afspraak”

Zandhoven verloor de topper op Bevel met 2-1 nadat het de eerste helft niet thuis gaf. Na de rust kwam het wel opzetten, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam het niet. Trainer Frank Dirix was na afloop vooral ontgoocheld omdat zijn ploeg te weinig had gevoetbald.

Gino Van Looy

De match begon heel slecht voor Zandhoven met na zes minuten al een vrije trap die werd binnen gekopt. “Ik had mijn spelers gewaarschuwd dat we geen vrije trappen mochten weggeven op onze helft, omdat ze daar zeer sterk in zijn”, aldus Zandhoven-coach Frank Dirix. “En na een paar minuten geven we zo al een doelpunt weg. We waren de eerste helft niet op de afspraak. Ik denk dat enkele spelers het te licht hebben opgenomen.Dat mag je op Bevel niet doen. Dat is een heel ervaren ploeg. Bovendien probeerden we ook niet te voetballen en dat is normaal onze sterkte. Dat je dan bij de rust op achterstand staat, is niet onlogisch.”

Na de pauze liep het beter bij Zandhoven. “Tijdens de rust heb ik me niet echt kwaad gemaakt. De spelers wisten zelf ook wel dat het niet goed was. Ik heb gewoon gevraagd om over de grond te voetballen. We moesten iets tonen en dat hebben we ook gedaan. Onze tweede helft was wel goed. Maar het was te vaak net niet, hoewel een gelijkspel misschien nog had gekund. Al bij al hebben we te weinig kwaliteit gebracht en dat vind ik jammer.”

De titel lijkt nu ver weg voor Zandhoven. “Dat wordt inderdaad een moeilijk verhaal. Bevel heeft vier punten voorsprong en met nog zeven wedstrijden is dat wel een ruime marge. Onze programma’s zijn ongeveer even zwaar, dus ik denk dat het zeer moeilijk wordt. Wij zullen in elk geval alles moeten winnen en hopen op een misstap. De eindronde kan ons bijna niet meer ontglippen, dus we hebben nog een tweede kans. Voor het seizoen was het de ambitie van de club om te promoveren. Dat kan nog altijd. Maar nu overheerst bij mij vooral de ontgoocheling.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen