Het streefdoel is dat de nieuwe deelnemers in juni 5 kilometer kunnen lopen, zoals deze Start to runners van vorig jaar in sportpark Heikant.© RR

In 10 weken van 0 naar 5 km: Arac start cursus ‘Start to run’ in Arendonk én in buurdorp Retie

ARENDONK, RETIE -

De Arendonkse Atletiekclub (Arac) gaat actief nieuwe leden rekruteren in buurdorp Retie. Zo organiseert de club vanaf eind deze maand een Start to run in Arendonk zelf, maar ook ‘op verplaatsing’: de lessen in Retie vinden plaats elke maandag en donderdag in het Prinsenpark.

Eddy Meulemans

“We lopen in het Prinsenpark, maar af en toe doen we ook een training in sportpark Vossekot”, zeggen de trainers Hanne Van de Sande en Danny Hermans. Hanne en Danny zijn zelf allebei lid van Arac in Arendonk, maar wonen in Retie. De eerste les in het Prinsenpark is op donderdag 30 maart om 19u.

Start to run houdt in dat je in tien weken leert om 5 kilometer te lopen. “Waarom we deze loopcursus ook in Retie opstarten? Omdat Retie geen eigen atletiekclub heeft”, zegt voorzitter Mike Janssen van Arac. “Toch zijn er ook veel Retienaren die graag willen starten met sporten, maar er tegenop zien om daarvoor tweemaal per week naar Arendonk te komen. Met een speciale lessenreeks in hun eigen gemeente willen we hen de kans geven om stap voor stap, onder professionele begeleiding, op te bouwen naar 5 kilometer. Als ze dat wensen, kunnen ze zich daarna nog verder ontwikkelen en lid worden van Arac. Onze club telt vandaag al heel wat leden uit Retie.”

Ook in Arendonk zelf wordt eind deze maand een nieuw Start to run-programma gelanceerd: vanaf 28 maart iedere dinsdag en donderdag om 19 uur op en rond de splinternieuwe en moderne atletiekpiste van Arac in sportpark Heikant.

Gezonder, gelukkiger en slanker

Volgens voorzitter Mike van Arac zijn er veel goede redenen om te starten met lopen. “Je conditie en uithoudingsvermogen verbeteren”, zegt hij. “Door te lopen in de buitenlucht stimuleer je de bloed- en zuurstoftoevoer naar je hersenen, waardoor je stressniveau daalt en je concentratievermogen verhoogt. Lopen maakt je gezonder en gelukkiger, maar vaak ook slanker, zeker in combinatie met goede en gevarieerde voeding. Nog een voordeel van georganiseerde groepstrainingen is dat je elkaar motiveert om het beste uit jezelf te halen en vol te houden.”

Inschrijven voor een van beide reeksen van twintig lessen in Retie of in Arendonk, begeleid door gediplomeerde trainers, kan via e-mail arac@val.be of ter plaatse bij aanvang van de eerste trainingssessie. Prijs: 25 euro. “Afhankelijk van je mutualiteit krijg je dit bedrag achteraf geheel of gedeeltelijk terugbetaald”, geeft de secretaris van Arac nog mee. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners