Ayron Verkindere (links) en Cedric Mitu (rechts) vechten om het leer.© Geert De Rycke

Voetbal  2de Afdeling VV

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV: Wetteren blijft in zelfde bedje ziek, Aalst krijgt overwinning cadeau na forfait

KSC Dikkelvenne zet zijn imposante remonte verder door nu ook de pletwals van leider Lokeren-Temse te stoppen. De schade voor de leider bleef beperkt, want de achtervolgers Oostkamp en Jong Cercle B deelden onderling de punten en Petegem verloor verrassend op Harelbeke.

  RFC Wetteren deelde de punten met KFC Merelbeke (1-1) nadat afscheid werd genomen van coach Francky Cieters. “We zijn ontgoocheld omdat we Merelbeke hebben gedomineerd met veel druk naar voor en voldoende kansen hadden om te winnen”, aldus coach Steven Blomme. “Dat we toch de mentale veerkracht hadden om terug te vechten, is een positieve vaststelling, maar we kopen er weinig mee. Deze match was de weerspiegeling van ons hele seizoen. Met op dezelfde nagel te blijven kloppen, schieten we niets op.”

  Ook frustratie alom in het Merelbeekse kamp. “Dit was slecht, het slechtste van dit seizoen”, sakkerde voorzitter Wilfried Van Keymeulen. “Het is moeilijk te begrijpen dat we tegen Wetteren onze twee slechtste wedstrijden van het seizoen speelden.”

  Eendracht Aalst liet na een vijf op dertig een zes op zes optekenen met dank aan de burgemeester van Erpe-Mere die de derby bij Erpe-Mere United verbood waardoor de rode lantaarn forfaitcijfers kreeg aangesmeerd.

  Stefan Leleu won met KSV Oudenaarde een zespuntenmatch op Torhout (2-3). “We gingen met een brilscore rusten nadat Mézine een strafschop miste”, aldus de coach na afloop. “Na rust gaven we twee keer een bonus uit handen, maar Heirwegh trok ons over de streep. Ik ben blij met deze driepunter die ons wat ademruimte verschaft, maar we moeten bij de les blijven.”

  Ook Olsa Brakel deed een goede zaak met een 2-1-zege tegen RC Gent.

  Sparta Petegem moest verrassend het onderspit delven op het veld van Harelbeke.

  KVV Zelzate verloor met 1-0 op bezoek bij Jong Cercle.

  In de B-reeks boekte Tom De Cock met FC Lebbeke een gouden driepunter tegen Pepingen-Halle (2-1). “We zijn intussen al zes wedstrijden ongeslagen en lieten een negen op negen optekenen, maar toch blijft het knokken tot het einde van de rit”, aldus De Cock. “We togen op achterstand, maar kozen goed onze momenten om toe te slaan. Op basis van het balbezit en de kansen wonnen we verdiend.” (rwd)

  Aangeboden door onze partners

  Hoofdpunten

  Aangeboden door onze partners

  MEER OVER Lokeren-Temse