Glenn Sommen en zijn ploegmaats.© Kms

Glenn Sommen en Volley Noorderkempen mogen de champagne ontkurken na zege tegen Topsportschool: “Kampioen spelen went nooit”

Feestje in Vilvoorde voor de mannen van Volley Noorderkempen na een relatief makkelijke 0-3-overwinning tegen de Topsportschool. Met nog vier wedstrijden te gaan kunnen de troepen van nieuwbakken coach Ruben Van Meir niet meer bijgehaald worden door de concurrentie. “Enkel Averbode wist tegen ons te winnen, voor de rest pakten we overal de overwinning”, blikt Van Meir terug op het voorbije seizoen.

Met de herindeling van de reeksen zakte Volley Noorderkempen enkele seizoenen geleden uit de nationale reeksen. Een plaats die ze dit seizoen na de in het vorige seizoen behaalde titel opnieuw innamen. “Voor de meeste van die gasten is het hun tweede titel op rij, voor mij is het de eerste met dit team”, genoot Glenn Sommen duidelijk nog na van het succes van zijn team. “Ik speelde de voorbije jaren in het eerste team en daar heb je als speler niet teveel kansen om een titel te pakken. Deze titel werd bij de start van het seizoen helemaal niet verwacht, maar dat maakt het verhaal nog mooier. Kampioen spelen went volgens mij nooit. We hadden wel de hoop hier de titel te pakken en we hadden wel wat flesjes bij die we na de wedstrijd in de kleedkamer gekraakt hebben. Voor de rest houden we het rustig. Het is vooral genieten van dit moment.”

Dat laatste deed de 23-jarige Matteo Vermeiren ook. “Ik ben een van de jongere gasten die dit seizoen zijn kans kreeg bij dit team”, vertelt de libero. “Ik werd al eens kampioen in eerste gewest, maar dit is toch nog wat anders. Ik had nooit verwacht dit seizoen zoveel kansen te krijgen en ik heb er ongelooflijk van genoten. Gewoonweg schitterend hoe die oudere spelers ons bij de hand nemen , ons begeleiden , helpen. Ik keek iedere training mijn ogen uit en heb dit seizoen heel veel van hen opgestoken.”

Stille architect

De architect van het gebeuren, coach Ruben Van Meir, genoot in stilte van het feestje. “Tja, eigenlijk ben ik de scout van het eerste team. Maar omdat er geen coach met het geschikte diploma beschikbaar was in Vosselaar, ben ik hier ingerold. Het was ook niet echt een stap in het onbekende. Als scout kende ik een aantal oudere spelers en de jongeren kende ik van bij de jeugd”, zegt Van Meir, die nog even terugblikte op de wedstrijd in Vilvoorde. “ Na vlotte winst van de eerste set heb ik alle spelers zo veel mogelijk kansen gegeven. Iedereen verdiende het om in deze kampioenenmatch zijn steentje te kunnen bijdragen.”(mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal