© PA

Heruitgave van halve finale WK: Dimitri Van den Bergh haalt gemakkelijk laatste vier UK Open en treft opnieuw Michael van Gerwen

Gaat Dimitri Van den Bergh zondag zijn tweede major winnen? The Dreammaker is er nog maar twee zeges van verwijderd. Op de UK Open maakte onze landgenoot in de kwartfinale korte metten met de verrassende Richie Burnett. Het werd maar liefst 10-2. Van den Bergh komt later vanavond nog in actie in de halve finale: daarin treft hij net zoals op het WK in januari Michael van Gerwen.

Sam Varewyck

Van den Bergh greep zijn opponent vanaf de eerste worp al bij de keel. Het stond al 4-0 voor The Dreammaker toen Burnett eindelijk eens kon tegenprikken en een break in de wacht sleepte. Maar daarna stoomde Van den Bergh gewoon door: bij de tweede pauze stond het 8-2. Een onwaarschijnlijke comeback kwam er niet meer voor Burnett, die uiteindelijk met 10-2 naar huis werd gestuurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van den Bergh zal in de halve finale Michael van Gerwen treffen, de man die hem in de halve finale van het voorbije WK nog met 6-0 naar huis stuurde. De winnaar van dat duel treft in de finale in principe een haalbare kaart: dat wordt de Engelsman Andrew Gilding of de jonge Tsjech Adam Gawlas, respectievelijk de nummers 41 en 62 van de wereld. Al kunnen ook zij verraderlijk uit de hoek komen: zo schakelde Gawlas in de kwartfinale oud-wereldkampioen Rob Cross uit met 10-8.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts