Iggy Amelinckx probeert het blok van Marke-Webis te omzeilen.© GOYVAERTS

Yentl Van der Aa en Hellvoc Hemiksem lijden eerste seizoensnederlaag: “Ze hadden ons goed gescout, alle credits daarvoor”

Geen twintigste zege op rij voor de mannen van koploper Hellvoc Hemiksem. De troepen van Alain Dardenne slikten tegen eerste achtervolger Marke-Webis een zware 0-3-nederlaag. Hellvoc laat met nog vier wedstrijden te gaan de kans om de titelstrijd in een definitieve plooi te gieten liggen. Marke-Webis nadert tot op twee punten. “Bij winst hadden we een bonus van acht punten, nu wordt het nog hard werken”, zegt Yentl Van der Aa.

Voor een goedgevulde sporthal namen Van der Aa en co. nochtans de beste start, maar bij 17-14 in de eerste set liep het mis. “Misschien wel het kantelpunt van de wedstrijd”, vertelt de Hellvoc-setter. “Als we dat punt maken, dan zat setwinst er zeker in. Maar we deden het niet en Marke-Webis remonteerde ons nog in de slotfase van die set. Komen we daar 1-0 voor, dan wordt het mogelijk een andere wedstrijd.” Marke-Webis had na die 0-1 duidelijk bloed geroken want het overtroefde nadien twee sets op rij de thuisploeg die met 15-25 en 17-25 zware verliescijfers incasseerde. “Ze waren twee klassen beter”, doet Van der Aa geen moeite om de nederlaag van het eigen team te verbloemen. “Wij waren misschien niet klaar voor deze wedstrijd, speelden te laks, maar dat doet niets af aan hun overwinning. Wij liepen in sets twee en drie achter de feiten aan en konden op geen enkel moment aanspraak maken op iets meer. Zij hadden uit de heenwedstrijd (Hellvoc ging in Marke met 1-3 winnen, red.) duidelijk de nodige lessen getrokken. Ze brachten ons met hun zware en gerichte opslagen meer dan lief in de problemen waardoor we niet echt ons favoriete spel konden spelen. Aanvallend speelden we nog wel een degelijke wedstrijd, maar zij waren in blok-verdediging zo goed dat we niet vlot tot scoren kwamen. Hun degelijke scouting heeft geloond. Alle credits daarvoor. “Ondanks het verlies blijft Van der Aa geloven in de goede afloop van het seizoen, al beseft hij meteen dat wat eraan komt niet te onderschatten valt. “We wisten dat die eerste nederlaag er een keertje moest aankomen. Jammer dat het net nu in deze topper moest gebeuren. We hebben nog altijd een bonus van twee punten en hebben alles nog in eigen handen. Nog vier wedstrijden waarvan stevige verplaatsingen naar Booischot en Antwerpen. Nog vier finales alles geven en hopen dat dit voldoende is om de titel te pakken.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal