De rode klinkers in het fietspad worden vervangen door asfalt.© RR

Meer comfort voor fietsers op Mechelsesteenweg: “Klinkers worden vervangen door asfalt”

Hove -

Het Agentschap Wegen en Verkeer begint dinsdag met de heraanleg van de fietspaden langs de Antwerpsesteenweg/Mechelsesteenweg (N1) in Hove. De rode klinkers maken plaats voor asfaltverharding.

Filip Spoelders

De werken situeren zich tussen het kruispunt met de Vredestraat in Kontich en het kruispunt met de Buizegemlei/Jan Frans Gellyncklaan op de grens van Hove en Edegem. Het einde van de werf wordt tegen midden juni verwacht. Tijdens de werken blijft voor alle verkeer een doorgang mogelijk in twee richtingen.

“De fietspaden langs de Antwerpsesteenweg/Mechelsesteenweg bestaan uit rode klinkers. Dat type wegverharding is gevoelig voor oneffenheden. Een aannemer gaat de klinkers uitbreken en vervangen door een asfaltverharding. Na de werken zal het een stuk comfortabeler fietsen zijn op dit gedeelte van de N1 tussen Kontich en Mortsel. Verder maakt de aannemer de bushaltes in de werfzone toegankelijker voor reizigers met een beperking”, legt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) uit.

Fietsoversteken

Op de steenweg komen ook nieuwe fiets- en voetgangersoversteken. Aan de winkelketens Fun en Hubo komt een fiets- en voetgangersoversteek, aan het Romeins Pad een fietsoversteek. Aan beide oversteken zal de rijweg naar één rijstrook worden teruggebracht.

De werken zullen in drie fases worden opgedeeld. Het autoverkeer zal steeds doorgang hebben, maar aan de werken zal een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur gelden. Fietsers kunnen het fietspad aan de overzijde van de werf gebruiken.

In het najaar volgt een tweede fase. Dan wil het Agentschap Wegen en Verkeer het gedeelte tussen het kruispunt met de Buizegemlei/Jan Frans Gellyncklaan op de grens van Hove en Edegem en het kruispunt met de Molenlei/Molenstraat op de grens van Edegem en Mortsel vernieuwen.

De werken verlopen in drie fases.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove