Archiefbeeld© rr

Lokale politie controleert tweemaal: “17 bestuurders onder invloed van drank of drugs”

Turnhout, Oud-Turnhout, Beerse, Vosselaar -

De lokale politie Turnhout hield dit weekend niet één, maar twee WODCA-acties. De eerste op zaterdagnamiddag en een tweede zaterdagavond en -nacht. Daarbij werden in Beerse, Oud-Turnhout, Turnhout en Vosselaar alles samen zo’n 690 chauffeurs gecontroleerd. 17 bestuurders liepen tegen de lamp.

Zaterdagnamiddag legden 3 chauffeurs een positieve alcoholtest af. 2 van hen kregen een rijverbod van 6 uur, een 3de chauffeur moest zijn rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. Er waren ook 2 bestuurders die positief testten op het gebruik van verdovende middelen. Ook hun rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Zaterdagavond namen ook hoofdinspecteurs in opleiding bij de Campus Vesta deel aan de actie. Nog eens 10 chauffeurs die te veel gedronken hadden werden betrapt. “4 van hen kregen een rijverbod van 3 uur, nog eens 4 andere chauffeurs moesten hun rijbewijs voor 6 uur inleveren en van 2 chauffeurs werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken”, meldt een woordvoerder.

“En bij nog eens 2 andere chauffeurs wees een drugstest aan dat zij onder invloed van verdovende middelen achter het stuur zaten. Ook zij moesten hun rijbewijs meteen voor 15 dagen inleveren. Van alle 690 gecontroleerde chauffeurs reden er dus 17 onder invloed van alcohol of drugs. Dat is bijna 2,5 procent.

De politie betrapte ook 9 chauffeurs of passagiers die geen veiligheidsgordel droegen en schreef nog een reeks andere boetes uit. Er werd ook één auto in beslag genomen die niet geldig verzekerd was. (mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners