© PA

Opnieuw net geen finale: Dimitri Van den Bergh haalt laatste vier UK Open, maar stuit daar alweer op autoritaire Michael van Gerwen

Dimitri Van den Bergh is er niet in geslaagd om voor de derde keer in zijn carrière de finale van een majortoernooi te bereiken. Op de UK Open bleek de halve finale het eindstation. The Dreammaker stootte er op Michael van Gerwen, die later op de avond in de finale tegen de verrassende Andrew Gilding - het nummer 41 van de wereld - zal uitkomen.

Sam Varewyck

Van den Bergh had eerder op zondag vertrouwen getankt door in de kwartfinale makkelijk Richie Burnett uit te schakelen (10-2). Maar tegen Van Gerwen, de man die hem twee maanden geleden in de halve finale van het WK met 6-0 naar huis stuurde, wilde het niet lukken. The Dreammaker ging nochtans prima van start: toen Van Gerwen al vroeg een break haalde, deed Van den Bergh onmiddellijk hetzelfde. Maar bij een 3-3-tussenstand kantelde de partij volledig in het voordeel van de Nederlandse ex-wereldkampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Gerwen won plots vijf legs op rij, waardoor Van den Bergh tegen een grote achterstand aankeek. Dancing Dimi kwam nadien weer in een betere periode en won drie van de vier volgende legs, maar het kalf was toen al verdronken. Van Gerwen haalde uiteindelijk met 11-6 de zege binnen en mag de finale spelen tegen de Engelsman Andrew Gilding, die Adam Gawlas ook met 11-6 versloeg in de andere halve finale.

Eerder op de dag had Van den Bergh zich vlot naar de halve finale geknokt. De Antwerpenaar greep zijn opponent Richie Burnett vanaf de eerste worp al bij de keel. Het stond al 4-0 voor The Dreammaker toen Burnett eindelijk eens kon tegenprikken en een break in de wacht sleepte. Maar daarna stoomde Van den Bergh gewoon door: bij de tweede pauze stond het 8-2. Een onwaarschijnlijke comeback kwam er niet meer voor Burnett, die uiteindelijk met 10-2 naar huis werd gestuurd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts