Giants opent Elite Gold met zege tegen Groningen, Rode Duivel Jan Vertonghen ook van de partij in goed gevulde Lotto Arena

In een goed gevulde Lotto Arena, met onder meer Rode Duivel Jan Vertonghen in de tribune, nam Telenet Giants Antwerp een succesvolle start in de Elite Gold. De Sinjoren wonnen na een spannende partij van Groningen en blijven daardoor in de top van het klassement meedraaiden.

Patrick Ceulemans

Meteen ook een flinke boost richting de finale van de Beker van België van volgende week 12 maart in Vorst Nationaal en tegen Oostende. “Groningen gaf inderdaad nooit op. Gelukkig hadden we steeds een goede reactie,” zei uitblinker Desonta Bradford (18 punten, 6 rebounds, 3 assists).

Telenet Giants Antwerp had het tegen Groningen, met onder meer Amerikaan Vernon Taylor (ex-Kangoeroes Willebroek) en assistent en de Belg Kevin Verhulst (ex-Okapi Aalst) niet onder de markt. De Sinjoren domineerden wel het eerste kwart, scoorden via eerst Desonta Bradford en Spencer Butterfield, maar zagen vooral ook Quinten Smout in het eerste schuifje met twee bommen uitpakken. De Sinjoren hadden na 12-7 dan ook een verdiende 27-20 bonus na het eerste kwart op zak. Groningen was constant op achtervolgen aangewezen, had in de eerste helft maar vijf spelers die scoorden maar bleef wel aandringen. Clay Mounce en Andrej Magdevski zorgen na 37-26 dan ook voor een 45-39 achterstand voor Groningen.

© BELGA

Telenet Giants Antwerp had de boodschap begrepen en kwam bijzonder scherp uit de kleedkamer. Jean-Marc Mwema dropte verschillende driepunters, Thijs De Ridder was weer energiek en na een beklijvend derde kwart (25-16) ging het na een 54-48 naar een maximale 70-52 Antwerpse bonus. De Antwerpenaars begonnen de laatste periode met een 70-55 voorsprong, hadden de winst al in het vizier, maar verloren volledig hun momentum. Balverliezen, concentratieverlies en vooral enkele minuten van slechte defense zorgde voor een stevige “Hollandse” remonte. Leon Williams pakte uit met bommen en was mee de bezieler van de comeback van Groningen. Van 70-60 evolueerde de score na 78-69 en een 10-28 tussenspurt dan ook naar een 80-80 tussenstand. Telenet Giants Antwerp wankelde, maar Spencer Butterfield pakte op het juiste moment met twee bommen op een rij uit. De Amerikaanse forward stelde in money-time de zege vast. “Ja we lieten ze terugkomen in de partij. Maar Groningen is dan ook een gevaarlijke ploeg. Gelukkig hadden we steeds een gepast antwoord. Ja, ook bij een 80-80 tussenstand. Ik denk dat we vooral een verdiende overwinning hebben geboekt. En, vooral belangrijk om Elite Gold met winst tegen een Nederlandse opponent aan te vatten,” aldus nog Desonta Bradford.

© BELGA

Telenet Giants Antwerp 88-81 Groningen

Kwarts: 27-20, 18-19, 25-16, 18-26

Telenet Giants Antwerp: Anderson 5, Smout 6, Bradford 18, D’Espallier 4, De Ridder 4, Marinkovic 7, Rogiers 7, Butterfield 14, Mwema 15, Upshaw 8

Groningen: Taylor 7, Williams 12 Hollanders 3, Magdevski15 , Gaddefors 11, Brandwijk 10, Zakis 8, Mounce 15

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal