© ATV

Antwerpse leerlingen behalen goud in preselectie van Europese AEHT-wedstrijd

Antwerpen, Turnhout, Hoogstraten -

Provinciaal Instituut PIVA was de voorbije dagen de gastschool voor de elfde editie van AEHT Cornet Trophy, de Belgische preselectie voor deelname aan de Europese AEHT-wedstrijd en conferentie in Litouwen. Drie leerlingen uit de provincie Antwerpen behaalden een eerste plaats.

Bert Provoost

Tien hotelscholen namen deel aan de hoog aangeschreven culinaire wedstrijd van de Association Européenne des ecoles d’Hôtellerie et de Tourisme. “Deze nationale en internationale wedstrijd biedt leerlingen de kans om hun eigen grenzen te blijven verleggen”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens, die bevoegd is voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen.

In verschillende categoriën werd er gestreden voor het hoogste schavotje. Amke Janssens van Talentenschool Turnhout kon in duo met Amira Cherif van het Ensorinstituut in Oostende de eerste plaats halen in de categorie Culinary Art. Ook was er Antwerps goud in de wedstrijd Tourist Destination, die werd gewonnen door Jasmine El Menialawy van PIVA Antwerpen, samen met Jarne Stessens van VTI Spijker Hoogstraten. In de andere reeksen Restaurant Service en Pastry werden ook nog ereplaatsen behaald.

“We hebben goed samengewerkt en hebben veel geleerd uit de lessen en workshops die we als voorbereiding gevolgd hebben. Ik denk dat het daarom gelukt is om te winnen”, aldus gouden medaillewinnaar Jasmine El Menialawy van PIVA Antwerpen.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV