© RR

Nieuwe lokalen voor scouts: “Zelf nog 45.000 euro bij elkaar krijgen”

Hove -

De jeugdvereniging Scouts 81e Sint-Laurentius van Hove vult zaal Da Capo zaterdag volledig voor zijn eerste Chili Con Bingo. Een activiteit om de laatste financiële horde te nemen richting gerenoveerde lokalen aan de site Jeugdig Centrum langs de Boechoutsesteenweg.

Filip Spoelders

De vraag naar nieuwe of vernieuwde lokalen speelt al meerdere jaren bij de vereniging. “De lokalen waar de scouts van Hove al decennia gebruik van maken, zijn al lang toe aan een grondige renovatie. De daken zijn zeer slecht, de ramen en deuren moeten worden vervangen en er moet worden geïsoleerd”, licht Jorn Daems van het team Scouts Hove Bouwt toe.

Sinds 2019 lopen er onderhandelingen met de gemeente om dit project mee te financieren. “Nu, vier jaar later, hebben we eindelijk een concreet plan en dat lanceren we zaterdag tijdens een Chili con Bingo-avond. Naast het gezellig smullen van onze zelfgemaakte chili con en sin carne zal er een ludieke bingoavond volgen.”

De oude lokalen hebben nood aan een opknapbeurt.© RR

Maar het belangrijkste wordt de voorstelling van het bouwproject dat Scouts Hove eind van dit jaar hoopt op te starten. “Naast subsidies van de gemeente en de Vlaamse regering, samen goed voor 500.000 euro, zullen we nog ongeveer 45.000 euro zelf bij elkaar moeten krijgen. Dit is geen makkelijke klus, maar we geloven er in en hopen er zaterdag meteen in te kunnen vliegen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove