Schepen Marjoleine de Ridder ,samen met coach Kevin Smet en Peter Goossens (Den Dam), bij de start van het nieuwe fitheidsonderzoek in Lokeren.© ies

Wase fitnesscentra doen mee aan nationaal onderzoek: “Hier kan je testen hoe fit je bent”

Lokeren / Stekene / Sint-Gillis-Waas/ Temse -

In vier Wase fitnesscentra werd vrijdag de aftrap gegeven van het Nationaal Fitheidsonderzoek: How Fit is Belgium? De actie loopt in heel Vlaanderen.

Ivan Elegeert

In Anytime Fitness in Stekene en Sint-Gillis-Waas sprongen respectievelijk Stekens burgemeester Stany De Rechter (Gemeentebelangen) en schepen van Sport Heidi Van Gaever (N-VA) en schepen Pascal Buytaert (CD&V) van Sint-Gillis-Waas op de spinningfiets om deel te nemen aan het onderzoek. In Den Dam in Lokeren was schepen Marjoleine de Ridder (CD&V) aan het werk en ook in Mooze Lifestyle Gym in Temse werd het startschot gegeven. “Het is de tweede keer dat we deze campagne doen”, zegt Bart Colombie van de European Fitness Academy. “Uit de resultaten van 2022 bleek dat personen die niet voldoen aan de beweegnorm van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op hun 40ste 99 procent kans maken op minimaal één gezondheidsbedreigende stoornis.”

Bedreiging voor de gezondheid

In België nemen anderhalf miljoen mensen medicatie tegen cholesterol. “Meer dan één miljoen Belgen nemen dagelijks slaappillen en één op twee Belgen kampt met overgewicht”, vult Peter Goossens van Den Dam Lokeren aan. “Het is een wetenschappelijke evidentie dat fitness de sterke remedie is tegen deze gezondheidsbedreigende stoornissen. Daarom nodigen we voor het nationaal fitheidsonderzoek opnieuw fysiek inactieve personen uit in erkende fitnesscentra in heel België. Met How Fit is Belgium 2023 onderzoeken we wat het meest motiverende programma is om te starten met fitness. De sessie duurt 5 weken. Vorig jaar waren er 70 deelnemers.”

Meer informatie op : www.nationaalfitheidsonderzoek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners