De foto van Brug 4, een idyllisch café op de oever van de Turnhoutse Vaart, is genomen door Pieter Lens.© Pieter Lens

Café Brug 4 zoals u het nog nooit zag: door de lens van fotograaf van Arfoc

ARENDONK -

De prachtige zwart-witfoto van het bekende fietscafé Brug 4, gelegen op de oever van de Turnhoutse Vaart in Arendonk, is een van de blikvangers op de 39ste editie van het Foto- en Digisalon van de Arendonkse Fotoclub (Arfoc).

Eddy Meulemans

De foto van café Brug 4, een idyllische horecazaak in het oude brugwachtershuis langs het kanaal in de Moerenstraat in Arendonk, is genomen door Pieter Lens. Op de gratis tentoonstelling van Arfoc in feestzaal De Garve zijn nog zeventig andere foto’s te zien. Het gaat om een selectie van de beste beelden die de leden van Arfoc maakten tijdens het afgelopen jaar.

“Onze club telt vandaag 26 leden”, zegt amateurfotograaf Luc Blockx (65) van Arfoc. “Elke maandagavond komen we samen om onze hobby te beoefenen en elkaars werk te bespreken. We doen dat in volle vriendschap en met een gezellige babbel. Zonder een oordeel te vellen proberen we onze beelden technisch te ontleden, van opbouw tot lichtverdeling, techniek, contrast en kleurgebruik. Soms graven we ook verder naar de diep verborgen lagen waarin vaak een boodschap van de maker te vinden is. Omdat fotograferen een passie is, zie je ons ook geregeld opduiken op activiteiten en evenementen in het dorp. Zo maken we veel mensen gelukkig door foto’s te nemen: we zorgen voor blijvende herinneringen aan vaak vluchtige momenten.”

Verse soep

Het Arendonkse foto- en digisalon vindt plaats in zaal De Garve tijdens het weekend van de jaarmarkt in Arendonk: op zaterdag 11, zondag 12 en maandag 13 maart. De expo is gratis. Behalve van foto’s en digitale projecties kun je er ook genieten van verse soep en croque monsieurs. (ema)

Fotograaf Luc Blockx maakte een beeld van de Arendonkse beroepsmuzikant Zjef Van Steenbergen tijdens zijn duo-optreden met lokale jazzlegende Hein Huysmans.© Luc Blockx

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners