De aanleg van woonproject Deycke begint met ingrijpende infrastructuurwerken.© RR

Steenweg op Sevendonk anderhalve maand afgesloten voor realisatie woonproject

Oud-Turnhout -

Van maandag 6 maart tot en met vrijdag 21 april moet doorgaand verkeer van de Steenweg op Sevendonk een omleiding volgen. Voor de realisatie van een woonproject zijn grote infrastructuurwerken nodig.

Aan de Steenweg op Sevendonk, die het centrum van Oud-Turnhout verbindt met de Turnhoutse wijk Zevendonk, bouwt ontwikkelaar Vanhout Projects Deycke, goed voor 31 woningen en 41 appartementen. “Voor de realisatie van dit woonproject zijn rioleringswerken nodig”, klinkt het bij de gemeente Oud-Turnhout. “Bovendien moet het verhoogde kruispunt ter hoogte van Eigen vergroot worden naar eenzelfde verkeersplateau voor zowel Eigen als het nieuwe woonproject.”

LEES OOK. Start verkoop 72 nieuwe wooneenheden met uitzicht op appelgaard van Roes

Voor de werken moet de Steenweg op Sevendonk tussen huisnummers 63 en 77 volledig opengebroken worden. De straat wordt in beide richtingen afgesloten voor doorgaand verkeer, dat omgeleid wordt via de Zandstraat en de Neerstraat. Huizen in Eigen en Het Bergske zijn enkel bereikbaar via Dijkzijde of Gommers-Watermolen. Plaatselijk verkeer tot aan de werfzone blijft wel mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen de werken passeren. De hinder duurt vermoedelijk zeven weken, van maandag 6 maart tot en met uiterlijk vrijdag 21 april. (woad)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners