© ATV

Opgepast, oprit Ring aan Sportpaleis één week afgesloten voor Oosterweelwerken, aanschuiven in Wijnegem en Borgerhout

Deurne -

De oprit van de Antwerpse Ring in Deurne, ter hoogte van het Sportpaleis wordt vanaf zondagavond 5 maart om 22u volledig afgesloten. Zaterdagochtend 11 maart is de oprit weer toegankelijk vanaf 6u. De afrit blijft tijdens de werkzaamheden wel bereikbaar.

jas

Kom je vanuit Deurne of Antwerpen-Dam en moet je richting Brussel of Gent rijden? Dan rijd je tussen zondag 5 en zaterdag 11 maart best via de Noordersingel richting de oprit van Borgerhout. Verkeer op lange afstand kan omrijden via Wommelgem.

De oprit van de Antwerpse Ring in Deurne aan het Sportpaleis wordt de hele week afgesloten. Op zaterdag 11 maart om 6u wordt de oprit opnieuw gedeeltelijk opengesteld. De linkse invoegstrook blijft tot eind maart gesloten.

Maandagochtend zorgde de gesloten oprit al voor files rond Antwerpen. Zo staat er een half uur file op de Autolei in Wijnegem en staat het verkeer ook muurvast op de Singel richting de oprit Borgerhout.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De oprit wordt afgesloten ter voorbereiding van het verschuiven van het kruispunt aan het Sportpaleis. Dat moet worden verschoven omdat de kabels en leidingen verlegd worden. Daarom worden de rijbanen van de Schijnpoortweg vanaf april onder één pijler van het viaduct van Antwerpse Ring gebracht. Het kruispunt aan het Sportpaleis wordt zowel voor auto’s als fietsers en voetgangers verschoven om plaats te maken voor de Oosterweelwerken.

De oprit van de Antwerpse Ring in Deurne, ter hoogte van het Sportpaleis wordt vanaf zondagavond 5 maart om 22u volledig afgesloten en dat tot zaterdagochtend 11 maart.© rr

“Deurne staat voor grote transformatie”

“De omgeving van Deurne ondergaat de komende jaren een ingrijpende transformatie”, verduidelijkt Annik Dirkx, woordvoerder van Lantis. “Het iconische viaduct van Merksem breken we af, de snelweg leggen we verdiept aan en hij wordt maximaal overkapt. Zo verdwijnt de Antwerpse Ring uit het zicht en komt er heel wat groene ruimte vrij om te sporten, spelen en ontspannen.”

“Het opnieuw inrichten van verschillende verkeersknooppunten en het rondmaken van de Antwerpse Ring zorgen ervoor dat Antwerpen opnieuw vlot bereikbaar wordt. Sluipverkeer halen we uit de woonwijken en blijft langer op de snelweg, de wegen worden veiliger én er komen tientallen kilometers nieuwe, veilige fietsverbindingen bij.”

De afrit van de Ring naar de Groenendaallaan in Merksem is sinds 19 februari gesloten. Een betonnen afscheiding maakt tot 2030 onmogelijk om daar nog te passeren. De afrit moest ook dicht in het kader van de Oosterweelwerken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Oosterweel