© AP

F1-piloot Lance Stroll na polsoperatie klaar voor GP van Bahrein

Ondanks een polsoperatie na een fietsongeval op training in Spanje, is Lance Stroll fit genoeg om komend weekend in Sakhir deel te nemen aan de Grote Prijs van Bahrein, de openingsmanche van het seizoen in het F1-kampioenschap, zo bevestigde zijn renstal Aston Martin donderdag.

Bron: BELGA

“Het was een stom ongeluk”, zo laat de 24-jarige Belgisch-Canadese F1-piloot weten. “Ik reed door een put in de baan en kwam zo ten val. Gelukkig viel de schade aan mijn rechterpols nog mee en kon alles opgelost worden met een kleine operatie. Sindsdien heb ik samen met het team hard gewerkt om hier komend weekend aan de start te staan.”

© AP

Bij de F1-testritten werd Stroll onlangs vervangen door de Braziliaan Felipe Drugovich. Ook Stoffel Vandoorne is reserverijder bij Aston Martin, maar moest vorig weekend aan de bak in de e-Prix in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, waar hij zevende werd. Beide reservepiloten zullen komend weekend in Sakhir ter plaatse zijn.

Aanvankelijk deden er ook geruchten de ronde dat Sebastian Vettel zou terugkeren als invaller, maar die blijken dus niet te kloppen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1