Cast van musical ‘Red Star Line’ voor het eerst aan boord van 40 meter lange schip: klaar om te vertrekken richting New York

Antwerpen -

Vallende vliegtuigen en rijdende stoomtreinen overtreffen: dat is het opzet van het immense schip in de nieuwe musicalspektakel Red Star Line. Anderhalve week voor de première mocht de cast een eerste keer aan boord van de grote oceaanstomer.

Na 40-45 kiest Studio 100 opnieuw voor een episch verhaal, over de vele Vlamingen die via de Red Star Line naar Amerika trokken, op zoek naar een beter leven. De vraag die op ieders lippen brandt: hoe zit dat met het schip? “Een tanker van 200 meter krijgen we hier niet binnen, het blijft theater. Maar deze boot is echt gigantisch”, zegt hoofdrolspeler Jelle Cleymans.

Jelle Cleymans en tegenspeelster Lotte Stevens.© Joris Herregods

Het schip heeft een voor theater ongeziene grootte van 40 meter. “Als je kijkt, krijg je het gevoel dat hij wegvaart”, zei Jelle Cleymans, die onder de indruk was. “Die boot is natuurlijk heel belangrijk, maar er zijn nog andere dingen die het verschil zullen maken. Er wordt meer gereden met de tribunes. Er zijn heel grote dansstukken, die mooi de sfeer van het New York uit de jaren 20 weergeven, en muziekstukken zijn ingespeeld door Brussels Big Band. Ik ben razend benieuwd hoe het publiek zal reageren, nu we de Vlaamse klei verlaten.”

Marleen Merckx.© Joris Herregods

Veel castleden gaan de boot in, maar Marleen Merckx blijft met beide voeten op vaste grond. “Ik vrees dat ik in de voorstelling niet meevaar en in België blijf.  Tijdens de repetities ga ik er toch wel eens op staan”, verklapte Merckx, die een warme moederrol mag spelen. Zij denkt dat het publiek grote ogen zal trekken. “Wat in 40-45 gebeurde, was al fenomenaal, maar met Red Star Line gaan we er echt nog over. Repeteren is al een feest, maar ik verheug me al op de première op 19 maart.”

Red Star Line, vanaf 23 maart voor het grote publiek in Studio 100 Pop-Up Theater Puurs, www.redstarline.nu

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER