© ATV

Beerschot geeft contract aan testspeler Ayouba Kosiah: “Een profiel dat we nog niet hadden”

Ruim een maand na het verstrijken van de transfer deadline heeft Beerschot nog een extra speler aan de kern toegevoegd. De Nederlander Ayouba Kosiah zat sinds vorige maand zonder club en tekende na een geslaagde testperiode een meerjarig contract op het Kiel.

kofr

Ayouba Kosiah tekende vandaag bij Beerschot een contract voor twee seizoenen met nog een optie op een derde seizoen. De grote Nederlandse spits was al twee weken op proef bij de Mannekes en kon de technische staf in die periode overtuigen van zijn kwaliteiten. “Ayouba is één van de beste testspelers die we hier de laatste tijd hebben gezien”, zegt technisch manager Gyorgy Csepregi op de website van de club. “Hij is groot, kopbalsterk en heel krachtig in de duels. Op dat vlak heeft hij een profiel dat we in deze groep nog niet hadden.”

Ayouba Kosiah is een 21-jarige centrumspits van 1m88. Hij genoot zijn jeugdopleiding bij FC Utrecht en Almere City, maar trok twee jaar geleden naar NAC Breda. Daar speelde hij uiteindelijk 22 wedstrijden voor de hoofdmacht, hij scoorde daarin geen enkele keer. Op 1 februari werd zijn contract in onderling overleg met de club ontbonden. “Er was voor Ayouba weinig perspectief op speelminuten”, lichtte Peter Maas, technisch directeur van NAC, die beslissing toe. Kosiah hoopt bij Beerschot alvast op meer speelkansen. De grote aanvaller is geboren in Almere en heeft zowel de Nederlandse als de Liberiaanse nationaliteit. Voor Liberia speelde hij al vijf interlands, waaronder twee WK-kwalificatiewedstrijden. Hij is wedstrijdfit en in principe ook speelgerechtigd voor de competitiewedstrijd van zondag op Lierse.

© Beerschot Media

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners